[]

belediye gelirler kanunu

bundan yaklaşık 10 yıl önce şirketimizin üzerine bi arsa aldık. bugün teminat mektubu almak için bankaya gittim . bankada exper yolladı. velhasıl kelam exper 1 tl değer biçmiş.
sebebi ise belediye gelirler kanununa göre kısıtlıdır demiş.
sizce nedir bu ilan reklam vergisimi yatmamış , çevre temizlik vergileri mi yatmamış?


 
evet, belediyeye yapılması gereken bir ödeme yapılmamıştır.
bu durumda değerleme firmaları değer takdir etmezler çünkü ilgili resmi kurum borç ödenmeden herhangi bir tasarrufa izin vermez taşınmaz üzerinde.

  • teritori  (02.09.15 13:45:24) 
büyük ihtimalle az bi rakamdır. belediyenin emlak servisine gidin ordan öğrenip yatırabilirsiniz.


  • baharat  (02.09.15 14:03:27) 
hiç yoksa yılda 500 liradan 5000 lira, faiziyle 10-15 bin lira ödersin bence.

ayrıca belediyenin e-belediye sayfası vardır, borcunu öğrenebilirsin.

ararsan da mali işler borcunu söyler.
  • [silinmiş]  (02.09.15 14:25:15) 
douchebag in söylediği rakamlar kadar yüksek olacağına ihtimal vermiyorum. belediyeden belediyeye ilden ilçeye falan değişiyorsa bilemeyeceğim tabi. tahmin ediyorum belediyenin emlak servisini arayıp telefonla rica etseniz -ona göre hazırlıklı geleyim- gibisinden, size rakamı söyleyebilirler


  • baharat  (02.09.15 14:27:17) 
5 lira da olabilir, 500.000 lira da olabilir. burada bilemez kimse.


  • teritori  (02.09.15 15:30:40) 
Alınan arsa imarsız. Piyasada alan olmaz, imarsız arsanın emlak vergisi düşük ödendigi için kısıtlı diye geçer kayıtlarda. eksper arsayı degersiz gördü m2 1 tl deger biçti. Net durumu eksper ve belediyeden ögrenirsin.


  • Fritz-X  (02.09.15 16:10:33) 
@fritz: eksper arsayı değersiz gördü diye gidip 1 tl yazmaz raporda. rapora 1 tl yazmasının sebebi net bir şekilde taşınmazın tapu kayıtlarında kısıtlılık takyidatı olması.

zaten soruda m2'ye değil, rapor sonuç değerine 1 tl yazdığı söyleniyor.
  • teritori  (02.09.15 17:22:48 ~ 17:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.