[]

Kurban vekaleti nasıl oluyor?

Az önce haberlerde gördüm Kızılay'ın kurban vekalet ücreti belli olmuş diye.

Peki vekaletini Kızılay aracı olmadan vermek istiyorsak nasıl olacak? Fiyat konusunda neyi baz alıyoruz? Nelere dikkat edilmeli?


 
fiyati diyanet belirliyor her sene diye biliyorum. Eger bagis felan yapacaksan.


  • uctumdageldim  (02.09.15 13:04:24) 
Bağış değil tam olarak.

Yani bir aileye kesilmesi için vekalet vermekten bahsediyorum aslında.
  • dessy  (02.09.15 13:35:29) 
kızılay aracı olmasın dersen başka kuruluşlara bakacaksın. arada kuruluş olmasın dersen kendin alıp, kestirip dağıtabilirsin. bir aileye kesilmesi için vekalet vermeyi tam anlayamadım. kızılaya para vereyim ama falanca aileye gitsin dersen olmuyor bildiğim kadarıyla.


  • sutlu nescafe  (02.09.15 13:40:41) 
fiyat, piyasadaki kurban fiyatı
vekalet şeklini de sana dinine bağlı bir arkadaşımız anlatır, aldım verdim bir olayları var onun. Kesen kişiye vekalet vermen lazım.
(Yani vekalet aileye falan verilmiyor, kesen kişiye, kasaba veriliyor, kızılay da olsa, başkası da olsa durum bu.)
  • cursor  (02.09.15 13:40:56 ~ 13:42:12) 
verdin mi verdim cumlesiyle oluyor vekalet isi. telefon la bile halloluyor.


  • uctumdageldim  (02.09.15 13:48:22) 
diyelim ki ben kurban işi yapan biriyim. kurban fiyatıda 1000 lira. ödemeyi yapıyorsun. bazen ödeme yaptığın anda bazende bayramdan önce vekalet vermek için kesimi yapacak kasap arıyor. sen vekaletimi verdim diyorsun. btiyor. kesim sırasında adın soyadın okunuyor. kesim yapılıyor. sonrasında ne yapılacağı sana kalmış. ister kuruma bağışla ister hepsini al kendin bağışla, ister hepsini al ye... vs..


  • sutlu nescafe  (02.09.15 13:51:41) 
  • enkolaykullaniciadi  (02.09.15 13:53:56) 
şöyle oluyor; sen dini ibadet ve yardım için kurban ücretini kızılaya ödüyorsun;
onlar parayı yardım ediyoruz diye senin yerine eze eze yiyorlar. göstermelik arada kurban keserlerse de yandaş firmadan şişik fiyatla alıp kesiyorlar. etini de fakirlere, bahın bunlar ak partinin size yardımı, biz gidersek bunlar kesilir diyerek veriyorlar.

  • titiraprap  (02.09.15 13:57:47) 
polemiğe gerek yok. kızılay vs. aracı olmadan vekalet nasıl verilir diye soruyorum.


  • dessy  (02.09.15 14:04:11) 
Zaten polemik de yok, Kızılay olsa da olmasa da durum aynı, sadece kızılay etin kime dağıtılacağını buluyor senin yerine.

Yani vekalet durumu aynı, para kurban parası, kızılay durumunda bu kızılayın belirlediği kurban parası. Kendin vereceksen piyasayı araştır ona göre ver diyeceğim ama işin aslı kendinin alması bu durumda, yoksa o para kurban dışı bir yere kullanılırsa senin için dini olarak bir anlamı olmuyor (kurban olmuyor). (Ya da tam emin olamadım.)

Dağıtımda ise eğer kızılay gibi bir kurumun dağıtmasını istemiyorsan kendin dağıtacağın aileyi, kişileri bulacaksın. Bu kadar.
  • cursor  (02.09.15 14:22:33 ~ 14:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.