[]

Ütüsüz (Kırışık)bir şey giyememek

Wc ye bile girdiğimde gömleğimi çıkartıp asan bir insanım lavoboya oturduğumda kırışmasın diye, sabahları dolmuşa binmiyorum mesela çok kalabalıksa eğer , polis falan çıkınca çöktürüyorlar ya (en azından izmir de öyle) kırışıyor gömlek pantolon diye,ilk önce ayakkabımı giyiyorum mesela daha sonra gömleğimi giyiyorum :) her sabah ütü yapıyorum yani eskilerin tabi vardır ya "Jilet" gibi diye,öyle olmadan evden çıkmıyorum, boxer ıma kadar her şeyim ütülü.
Ütüsüz olunca veya kırışık bir şey giyince kendımi çok rahatsız hissediyorum, özellikle tatile gittim zaman otel de ütü olmuyor bazen veya pansiyon da gidip yeni bir tişört falan alıyorum , bu durum ileride (evlendiğim zaman ) sorun çıkarır mı ya, sizde böylemisiniz.



 
arkadaşım her şeyin azı karar çoğu zarar. bokunu çıkarma bence. etrafındaki insanlar senin hakkında güzel şeyler düşünmeyebilirler.


  • baharat  (02.09.15 09:59:42) 
çok iyiymiş ya, ben şu çok ütü istemeyen gömleklerden almıştım, bazen işe giderken gömleğimin kalmadığını farkedip ütüsüz geçiriyorum üstüme, biliyorum hoş durmuyor ama çok da umursamıyorum ben.


  • yonge and bloor  (02.09.15 10:01:27) 
bunun bir hastalık olduğunu söylememe gerek yok sanırım?


  • cetoxim  (02.09.15 10:02:08) 
Ben de ütüsüz kıyafet pek giymem spor veya bakkala inip gelme dediğimiz o dışarı çıkmalar dışında. Ama seninki hastalık boyutuna geçmiş, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi her şeyin fazlası zarar. Sen bu takıntın yüzünden rahatsızlık yaşarsın, evlenmene gerek yok. Normal ütünü yaparsın, o ütü zaten gün içerisinde jilet gibi kalmaz, normal hayatına devam et, akşama kadar ne yaparsan yap zaten ütüsüz bir şey giyiyor gibi görünmezsin.

Ayrıca don ütülemek nedir yahu? Zaten pantolon giyince o donun ütüsü mü kalır? Ciddi rahatsızlık boyutuna ulaşmış. Rahat ol biraz dostum, hayat böyle takıntılarla zehir olur insana.
  • osurdum  (02.09.15 10:04:36 ~ 10:06:17) 
(Bkz: Okb)


  • mistreated  (02.09.15 10:17:01) 
lavoboya oturmandan da anlaşılabileceği gibi problemlisin, biz klozete yapıyoruz.


  • himmet dayi  (02.09.15 10:31:04) 
sorun çıkarır mı emin değilim, çünkü normal şartlarda böyle biriyle kimse evlenmez... evlenmediğinde de evlendikten sonrası olmayacağından bu süreçte sorun yaşamazsın...
he olur da evlenirsen ve evlendiğin insan da senin gibi değilse kesinlikle sorun olur tabiki... ama ne kadar sorun olur? çok uzun sürmez yani o evlilik, kısa süreçli bir sorun yine...

ben 3 yıldır tek yaşıyorum, bırak arada ütüsüz giymeyi filan, ütüm yok. bir kez ütü yapmadım, yapmam...
  • ucan spagetticanavari  (02.09.15 10:32:11) 
evlendiğin zaman böyle davranırsan hanım senin kapının önüne kor. biraz törpüle bence kendini.


  • bordeaux  (02.09.15 10:33:32) 
@himmet dayi sen git harcanma buralarda sahneye falan çık, komik seni


  • john  (02.09.15 11:01:46) 
ütü yapmaktan nefret eden bir kadın olarak yanıtlıyorum: bunca ütüyü hanımdan beklersen çok ciddi sorun çıkar :) ama ütümü kendim yaparım ya da veririm parasını, eve gelen temizlikçi kadın yapar, ya da bir diğer alternatif her şeyi kuru temizleme tarzı yerlerde ütületirim diyorsan (ki boxer fln ütülemeyebilirler) bence hiç sorun olmaz. Neticede her kadın sever yanında jilet gibi adamla yürümeyi. asıl mesele bu talebini kimden yapacağın :) Bir de hanıma da karışacak mısın böyle??? Ondan da böyle olmasını siteyecek misin? O da önemli yani...


  • maviyazar  (02.09.15 11:03:59) 
Çok detaycısın bu biraz sorun olabilir. Bunun biraz önüne geçmen gerekiyor. Ama kimse de bunun yüzünden boşamaz seni :) sen boşamazsan tabi.


  • phoenixboy  (02.09.15 12:11:05) 
Evlilikte problem çıkıp çıkmayacağı tamamen ayrı bir konu, kendin ütülemeye devam edersin, olur biter.
Fakat bu bir hastalık, okb. Mutlaka yardım almalısın. Muhakkak burada anlatmadığın başka takıntıların da vardır. Böyle şeyler kişi için çok yıpratıcı. Şimdi olmasa bile ilerde hasta olursun, Allah korusun.

  • buhurumeryem  (02.09.15 12:12:04) 
zaten olması gereken ütüsüz giymemek. ama kusura bakma ama sen bokunu çıkartmışsın. evlendiğinde de ütünü kendin yaparsan sorun teşkil etmez.


  • kakao  (02.09.15 12:18:46) 
ya arkadaşlar şurda yazılan iki cümleden mi çıkarıyosunuz bütün bunları,hemen okb diye yazmışsınız.Yani çalıştığım şirket itibari ilede kendimi iyi hissetmekde istediğim için,ütüsüz gezmiyorum, large değilim sadece biraz daha dikkat ediyorum, ama benim dedem babam da aynı yani ütüsüz gezmezler dedem 80 yaşında hala ütüsüz gömlek giydiğini görmedim adamın, babam 55 yaşında o da öyle, dedem ben kendimi bildim bileli her sabah günlük traş olur, yani bunu hastalık değil bakımlılık olarak göremeyiz mi ? kurtarmaz mı:) herkes mi doçent burda ya :D


  • john  (02.09.15 12:20:08) 
Evlilik meselesine ek olarak, ütü meselesi çözülür dediğim gibi ama eşini rahat bırakmazsın. Takar da takar nefes aldırmazsın. Ses etmezsen de kendin bunalıp yıpranırsın.
Belki de vaka olacak derecede sorunlu değilsindir, herkesinki kadar küçük takıntılardandır ama yani gidip bir psikoloğa anlatmadan da kendini göremeyebilirsin.

*** doçent-prof değiliz ama okb.lerle yaşamışız kardeşim ;)
  • buhurumeryem  (02.09.15 12:20:59 ~ 12:22:20) 
doçent prof olmakla alakası yok, gömleğim kırışmasın diye tuvalette çıkartıp askıya asıyorsun, tatilde ütü yapamayınca yeni tshirt alıyorsun. bunlar jilet gibi olmaktan biraz fazlası.

evliliğe gelince ütüleri kadına yaptırtmaya çalışırsan kapıda bulursun kendini.
  • kuzey li  (02.09.15 12:25:22) 
tik atmamışsın ama himmet dayi +1500
lavoboya oturmak nedir yahu :D

  • yue  (02.09.15 12:49:33) 
bir durumun hastalık kabul edilmesinin ölçütlerinden bir tanesi günlük işlevselliği bozmasıdır. otelden çıkıp yeni tişört almak, kırışmasın diye gömlek çıkartmak sınırda gezindiğini gösteriyor.
ütüyü karına kitlemeye kalkmazsan evliliğin sarsılmayabilir, herkesin tuhaf huyları olabiliyor sonuçta.
not: psikologum
  • mesgul ve huzursuz  (02.09.15 21:00:17) 
non-iron denen ütü gerektirmeyen gömlekler var. onları düşünebilirsin. abartmaya da gerek yok bence. ben de hiç ütülemem mesela. asınca herşeyi yeteri kadar düzleşiyor genelde.

lavaboya oturmayı düzelyseydin keşke :)
  • ermanen  (02.09.15 21:14:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.