[]

İlk Defa Ev Arkadaşım Olacak

Ev annemin. Yalnız yaşıyordum. Bir odasını kira ve faturalar dahil bir ücretle kiraladım. Özellikle merak ettiğim mutfak harcamalarının nasıl olacağı. Ben veganım mesela. Zeytinyağını Ayvalık'tan, pirinci ve bakliyatı memleketten getirtiyorum.
Bunun dışında ikili ilişkilerin nasıl olması gerektiği ile ilgili her öneriye açığım.
Teşekkürler.


 
bence en önemli şey şu an gelecek kişiye ev sahibi gibi değil ev arkadaşı gibi davranman yoksa o iş olmuyor. bi de herhangi bi sorunda yea sen de hazır eve geldin eşyalar bik bik dememelisin.


  • boyle pust gibin ibne gibin bisey  (01.09.15 22:50:42) 
benim yaşadığım envai çeşit evde farklı ev arkadaşlarıyla mutfak harcamaları konusunda bugüne kadar karşılaştığım örnekler: 1) herkesin mutfakta kendi dolabı/rafı oluyor, herkes kendi harcamasını yapıyor, kendi aldığını yiyor. 2) her şey ortak. benim görebildiğim kadarıyla bu, iki taraf aynı duyarlılıkta değilse sorun çıkarabiliyor. bir taraf sürekli alışveriş yapan hale gelebiliyor. 3) ortak bütçe. herkes her ay ortaya eşit miktarda para koyuyor, onunla mutfaktaki temel ihtiyaçlar gideriliyor. herkes özel olarak istediği bir şey varsa kendi parasıyla alıyor. 4) alışveriş ortak, ama herkes kendi cebinden yapıyor. ama bir deftere alınan her şey tutarıyla birlikte not düşülüyor. belirli aralıklarla (3 ay/6 ay/1 yıl) defterin üzerinden geçilip hesaplar denkleştiriliyor, bir taraf daha fazla harcama yaptıysa para veriliyor.

hangisinin en ideal yöntem olduğu ev arkadaşınızla nasıl bir ilişkiniz olacağına bağlı aslında. her ev arkadaşıyla yakın arkadaş olunmuyor. o durumlarda daha sistematik bir şey daha çok işe yarıyor. böyle bir durumda bana kalırsa en iyisi üçüncüsü. ne çok iç içe, ne çok ayrı gayrı.

çeşit çeşit evde çeşit çeşit insanla kaldığım için, ikili ilişki konusunda tek bir önerim var. taraflardan biri daha önce hiç ev arkadaşıyla yaşamamış biriyse ve evin de sahibiyse, evi başka biriyle paylaşma algısına sahip olamayabiliyor. benim kaldığım bir evde başıma gelmişti. 7 yıldır yalnız yaşayan bir kadın maddi olarak zora düştüğü için evinin bir odasını kiralamıştı. banyoda eşyalarımı koyacak yer yok, kapının girişinde ayakkabımı koyacak yer yok. benim odama kendi eşyalarını yığmış, kendim yerleşemiyorum. söylediğim zaman "koyabileceğim yer yok" diyordu. evi bir başkasıyla paylaşma alışkanlığı olmadığından, ancak kendisinin evin sahibi benim de olsa olsa misafir olabileceğim bir ilişki istiyordu o. sorunu çözemeyip evden çıktığımda da şaşırmıştı bir de üstüne, "rahat edemedin mi, ev çok güzel halbuki" demişti. daha önceden alışık olmadığınız için siz de zorlanırsınız belki. farkında olmakta fayda var. ya da doğrudan misafir gibi takılacak, evi sizinle paylaşmak yerine sizin evin sahibi olmanızdan rahatsız olmayacak birini arıyorsunuzdur. baştan söyleyin bunu. kabul eden gelsin, etmeyen gelmesin. sonradan gerginlik çıkmasından iyidir.
  • idyl  (01.09.15 22:57:41) 
acemi +1
birlikte yemek yapmak, birlikte yemek zorunda değilsin. bence baştan mutfağı ayır.

  • kuzey li  (01.09.15 22:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.