[]

Araç Kiralama Hakkında (Dalaman Kaş)

Merhabalar öncelikle. Bu bayramda 4-5 kişi Kaş'a gitmeyi planlıyoruz. Uçakla Dalaman'a inip oradan araç kiralayıp Kaş'a gideceğiz, dönüş de yine Dalaman Havalimanı olacak. Ancak daha önceden hiç araç kiralamadık bu sebeple birkaç sorum olacak?

1) Öncelikli olarak hangi firmayı tavsiye edersiniz? Hem fiyat olarak, hem de sağladığı garanti, güvenirlilik açısından vb? Ayrıca bu dönemlerde kampanya vs. var mıdır?

2) Sanıyorum aracın yanı sıra bazı ek sigortalar/kaskolar da alarak, olası kaza/hasar durumlarında ek maliyetten kurtulabiliyoruz. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyiz.

3) Aracı hepimiz kullanırız diyordum ancak bir sürücü ismi veriliyormuş, ilave ücret vererek ek bir sürücü eklenebiliyormuş. Bu durum o kadar gerekli midir. Galiba kaza anında kayıtlı sürücü kullanmıyorsa bu sigorta/kaskolar geçersiz kalacak diye düşünüyorum. Bu konu hakkında görüşleriniz ve tavsiyeleriniz nedir?

4) 24 yaşındayım, aramızda bir arkadaş da 25 yaşında olacak. Sanıyorum düşük sınıf araçlarda ve bazı firmalarda yaş sınırı 21 (ek maliyet olmaması adına). Bu konuda bir sıkıntı olur mu, yoksa 25 yaşındaki arkadaşın üzerine alabiliriz fakat yine de çoğunlukla ben kullanacağım gibi duruyor.

5) Ek sürücü olması ihtimali olan arkadaşlardan birisi bizden daha sonra gelecek. İlla aracı teslim alırken onun da yanımızda bulunması gerekli midir?

Şimdiden teşekkür ederim.

 
1. Budget, Intercity vb. gibi büyük (araçları kaskolu) firmaları tavsiye ederim.

2. Araç kaskoluysa sorun yok, olası bir kazada polise tutanak tutturmanız yeterlidir.

3. Aracı birden fazla kişi kullanır ve kayıtlı kişiden farklı birine denk gelinirse (olası bir kazada) tüm haklarınız yanar, kaza, servis ve aracın yatış bedelleri cezalı halde toplu olarak istenir. Bir kişi daha sürecekse onun da adını bedeli mukabilinde kaydettirin.

4. 18'den büyük ehliyetli her vatandaş aynı muameleyi görür. Ehliyet sınıfı önemli, B sınıfı ehliyet otomobil kiralayabilir. Bu ayrıntıya dikkat edin, yeterlidir.

5. Ehliyet fotokopisi sizdeyse yeterli olacaktır.

NOT: Araç kiralamayalı uzun zaman oldu. Yukarıdaki bilgiler şahsi tecrübelerim, zamanla değişiklikler gerçekleşmiş olabilir. Sürç-i lisân ettiysek affola...
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (01.09.15 20:00:13) 
once bayram icin kiralik araba bulup bulamayacaginizi bir arastirin, gec kalmis olabilirsiniz.


  • disq  (02.09.15 13:08:35 ~ 13:08:42) 
1- central
2- 90 tl ek ücret karşılığında 500 TL ye kadar tüm hasarlardan sorgusuz sualsiz korunuyorsun, polis tutanagi ivir zivir gerekmiyor.
3- tek sürücü yeter
4- olmaz
5- evet, kimliği de yeter.

2 hafta önce kiraladım Dalaman'dan Polo TDI. 3 bin kilometrede tertemiz geldi araç. ek korumayla 6 gün 720 TL ödedim. 3 kuruş fazla ver başın ağrımasın.
  • yigitovic  (02.09.15 13:19:39 ~ 13:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.