[]

eliptik bisikletten anlayanlar

sorularım geliyooor.

bir: en verimli nası faydalanırım bu aletten? kimisi diyor yarım saat yardır, kimisi diyor sabah 20 dk. akşam 20 dk., kimisi diyor interval çalış. çözemedim.

iki: bu aletlerde hem eğim hem direnç mi oluyor yoksa sadece biri? bendekinde direnç var ama eğim yok. eşek yüküyle para alıyorlar, bari her özelliği koyun arkadaş.

üç: spor aç karnına o kısmı anladım ama sabah daha verimli yağ yakmak için değil mi?

dört: kaç dakika çalışmak ideal?

kısaca şu arkadaşınıza bir program yapsanız da ben de yağları yaksam :) boy 1.80, kilo 95 falan.

eğer işe yarayacaksa elimdeki alet şu: www.hepsiburada.com
iki sene önce 1000 tl idi, neredeyse yüzde yüz zam yemiş namıssız.

bugün başladım, 30 dk yaptım 10 km 270 kalori diyor. tabi otomatik kalori veriyor da az geldi bana biraz.
danke.

 
1: Yapacağın antrenmana göre süre değişir. Yüksek yoğunluklu yapacaksan 20 dakika yeter; düşük tempo süreceksen 2 saat de olabilir.

2:

3: Sporun aç karnına yapılmasındaki mantık, vücutta zaten büyük bir enerji rezervi var: Yağlar. Yani 70 kiloluk ortalama bir erkekte, 15 kilo yağ bulunur. 15 kilo yağ demek 135 bin kalori enerji demek. Yani antrenman öncesi yemek yediğinde aldığın 200/300 kalori senin bir işine yaramaz, zaten vücudunda devasa bir enerji kaynağı var. Sen yemek yiyerek insülin salınımı yapıp bu vücut yağlarının enerji olarak kullanımını basklıyorsun. O nedenle yemek yiyip antrenman yapmak verimsiz. Ayrıca açlık durumunda, özellikle sabahları, yağ asitleri kanda serbest halde olduğu için enerji için mitokondriye taşınması daha kolay oluyor. Kanda eğer insülin varsa, insülin kandan temizlenene kadar bu olay gerçekleşmiyor. Mantık bu.

4: Madde 1
  • angelus  (01.09.15 18:56:20) 
1. Interval iyidir, 20 dk boyunca bir hızlan bi yavaşla. Olmazsa 30-40 dk sabit hızda yap. Yeter ki yap bişeler şu aşamada.

2. Sadece direnç olur eliptikte. Eğim koşu bandında olur.

3.

4. Ideali yok ama tek seferde 45 dkdan sonrası pek de işe yaramıyor diyorlar.

5. 30 dk 270 kalori iyi bile demiş. Kalori yakmak zor iş.
  • harzem  (01.09.15 19:15:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.