[]

uçaklarda el bagajında şunlar sakıncalı mıdır?

arkadaşlar uçak yolculuğumda sırt çantamı yanıma almak istiyorum. içinde kul-at traş bıçakları(gillete) , tırnak makası, traş köpüğü, cımbız, küçük makas olacak. x-ray'den geçerken almıyoruz derler mi? kabin bagajına mı koymak gerekir illa?




 
saydığının hepsi yasak


  • Yaratıcı Nickli Helper  (01.09.15 17:14:04) 
cımbızdan çok emin değilim ama kalan her şey yasak.


  • uuth  (01.09.15 17:16:13) 
abi dedikleri gibi hepsi yasak.
geçen ay Adana'dan gelirken yanımda kocaman çok amaçlı çakı vardı (hani içinde pense minik testere bıçak tornavidalar vs olandan). bagajım küçüktü ben de şansımı deneyim dedim, xrayden soktuk ve geçti. Belirtmek isterim ki Adana Havaalanında Xray kontrolünü özel güvenlik değil polis yapıyor.

not: evet bu dediklerimi direkt kabine soktum. bagaja vermedim.
  • okumayi sevmeyen okur  (01.09.15 17:18:11 ~ 17:32:53) 
kabin bagajı uçağın içine alınan el bagajına deniyor. uçağın kargosuna vereceğiniz bagaja koymanız lazım bunları. başka bir deyişle bunları kabin bagajına koyamazsınız, bagajı uçağa vermeniz lazım.

şurada var taşınması yasak olanlar: www.turkishairlines.com
  • whimsical  (01.09.15 17:18:44) 
kullan at tıraş bıçakları yasak değil yahu nereden çıkarıyorsunuz. sürekli yurtiçi/yurtdışı taşırım. cımbız da bildiğim kadarıya sorun değil ama makas, köpük kesin yasak.


  • yigitovic  (01.09.15 17:33:43) 
yanıtlayan herkese teşekkürler.

bir tek sırt çantası ile gideceğim zaten, en az birini bile bırakmam gerekiyorsa check-in yaparken uçak kargosuna vereceğim demektir çantayı. kabin bagajından kastım uçak kargosuydu sanırım yanlış kullandım kelimeyi.
  • yassayf  (01.09.15 17:39:06) 
köpük yasak.


  • all girls dream  (01.09.15 17:55:18) 
uçak kargosu dedğiniz şey normal bagaj mı yani?
cımbıza bişey demiyorlar test edildi onaylandı. küçük makas %99 çıkartılır. diğerleri için yurtiçi uçuşlarda biraz daha esnek. ama biraz da o anda kontroldeki polislere bağlı. eğer sırf sırt çantasıyla gidecekseniz ve yurt içi uçuşsa ben şansımı denerdim, yok derlerse orda atardım. tabii 100 mlden küçük traş köpüğü olmalı. yurt dışı uçuşsa gene şansımı denerdim, ama fazla da güvenmezdim.

  • halanne  (01.09.15 18:26:51) 
check-in esnasında bavulu vereceksen hepsini götürebilirsin. kabine sokamazsın.


  • himmet dayi  (01.09.15 19:27:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.