[]

Zayıflama ve spor konularında uzmanların çelişkili açıklamaları

Kimisi az az sık sık ye derken kimisi iki öğünden fazla yeme, yemekten dört saat sonra yağ yakımı başlar diyor.

Kimisi yürüyerek yağ yakarsınız, koşunca yağ depolanır diyor, kimisi koşunca yağ yakılır diyor.

Birinin bol yiyin dediğini diğeri az yiyin diyor. Ulan hangisini dinleyip zayıflayacaz. Kendimi motive ettim de kafam karışık.

 
Birine güvenip uygulamaya başlayacaksın. Kesin olan şey oturduğun yerden, hayatını değiştirmeden kilo veremeyeceğin.


  • arnold schwarzeneger  (01.09.15 15:42:18) 
karataya güven.^^
öğünlerin arasında 5-6 saat olsun.

  • sta  (01.09.15 15:51:11) 
Bir hedefe giden tek bir yol yok; birçok yol var. Sen ara tara araştır, kafana hangisi yatarsa onu dene. Doğru olan bu.


  • angelus  (01.09.15 15:55:20) 
Sana kime güveneceğini söyleyenlerin de fikirleri farklı olacak işte. Ya kendin oturup araştıracaksın, ya da birine gözü kapalı güveneceksin. Başka yol yok.


  • arnold schwarzeneger  (01.09.15 15:56:07) 
Bence bu yöntemlerin verimliliği kişiye göre değişiyor. Örneğin ben karatayın dediği saat aralıkları ile yesem, migren ataklarım kontrolden tamamen çıkar, seruma kadar gider. 6 öğün ile ben çok rahat kilo veriyorum. Size uygun olanı bulmanız lazım.


  • Phoebe  (01.09.15 15:56:27 ~ 18:50:35) 
phoebe + 1

kendine uygun olan bir yöntemle devam et. ben de örneğin 4-5 saat aç kalsam başım ağrır, halsizlik çöker. bu nedenle ben 6 öğüncülere güvenip onların yolunu takip ediyorum.
dediğiniz gibi bu beslenme dünyasında bir denilen diğerini tutmuyor. birinden yola çıkıp devam etmek lazım, önemli olan yola çıkmak burda.
  • vejeteryanvampir  (01.09.15 16:00:01) 
ben karatayı dinlemiştim. şekeri kestim. şekeri kesince acıkmamaya başladım, yemek yemek aklıma gelmiyordu ve günde 3 öğün yemeye başladım istemsiz olarak. şekeri kestim ama kahvaltıda tereyağlı ekmek falan yiyordum, zeytinyağına ekmek bandım. sadece böyle 2-3 kilo vermiştim kısa süre içinde. Hala da verik durumdayım geri almadım.

Önemli olan sağlıklı bir yaşam tarzı belirlemek. şekerden, aburcuburdan kaçıp mümkün olduğunca hareket etmek, tembellik yapmamak. hedefiniz kilo vermek olmasın, sağlıklı yaşamak olsun.
Bunların yan etkisi olarak kilo verince daha sağlıklı oluyor.
  • innerbliss  (01.09.15 16:00:28) 
kendi vücudunun tepkisine bakacaksın. dene kendin karar ver. Arnold reyizin dediği gibi birine gözü kapalı başlayıp duruma bakacaksın.


  • rodriguez2  (01.09.15 16:00:37) 
phoebe haklı. ben de karataya güvensem mesela sıçtım demektir. şeker kullanımım sıfır, glisemik indeksi düşük tutacak biçimde besleniyorum ama 3 saatten fazla yemek yemezsem migren, mide bulantısı vs hepsi birden başlıyor.

en çok söylenen günde 3 ana 3 ara öğün yapılması şeklinde. ara öğünleri ana öğün gibi yapanlardan olmazsan gül gibi de kilo veriliyor.

spora gelince de, hiç hareket etmeyen birinin en çok zevk aldığı şeyle başlaması lazım mesela. ben koşmaktan çocukluğumdan beri nefret ederim ama saatlerce yürüyebilirim. o zaman benim için yürümek daha mantıklı. bence burada temel olan hareketli bir insan olabilmek.
  • pokerface  (01.09.15 16:55:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.