[]

En güzel etsiz kuru fasulye tarifi

Hani olur baharatı şöyledir böyledir, sitedekiler normal kuru fasulye tarifi veriyo :P

Yarın kuru pilav cacık üçlüsü yapacam da, kurusu süper olsun istiyorum :P


 
Çok ünlü bir restoranın şefi bir kazan için 1 limon sıkıyordu kuru fasulyeye.


  • offday  (28.09.09 22:44:13) 
ispir fasulyesi al, en pahali ve en lezzetli olani o.


  • cosmicgadin  (28.09.09 23:07:09) 
12 saatlik merhalede yumuşatıp su çektirme hâdisesinde, en az 3 kez suyunu değiştirin. her seferde avuç ayası ilâ ezdiğiniz iki diş sarımsağı, demlenme amaçlı tuzlu suya ilâve ediniz. soanı, salçayı ilave ettikten soora, mum alevi kıvamında ocak ateşinde tıngırdatın. 4-5 saat sürebilir. pişirme kabınıza da bağlı bu hikâye.


  • yapacakbirseyyok  (28.09.09 23:27:07) 
tereyağ kullan.kaliteli olması çok önemli.kuru fasülyeyi helmesi güzel yapar ayrıca fazladan bi 5 dk ateşte beklet ve ateşten alınca demlenmesini bekle hemen servis etme. kimseye soyleme ayrıca bu dediklerimi.


  • vox veritas vita  (28.09.09 23:49:52 ~ 23:50:33) 
Uzman değilim, yemek yapmayı ve yemeyi/yedirmeyi severim o kadar...

1) Önce fasulye iyi bir cins olacak, kabuğu kalınsa iş zor.

2) Doğru fasulyeyi bulduysanız önceki akşamdan ıslatın. Adını sanını bilmem ama küçük tanelileri tercih ederim.

3) Üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyip kaynadığında altını kısarak kısık ateşte uzun süre haşlayın.

4) Pişme dakikası/saati fasulyenin cinsine, ıslatılmaya başlandığı zamana göre değişeceğinden, süre veremedim. Yarım saat falan sonra tadına bakmak gerek. İyice dağılmadan indirilmeli ateşten, pişmemişse kaşığa bile takır takır gelir, ki o zaman tatmaya gerek yoktur.

5) Pişince, bol kuru soğan, yeşil biber kavrulup üzerine domates (yoksa salça) eklenir. Fasulye de eklendikten sonra, isteğe göre az ya da çok kaynamış su (fasulye piştiği için on dakika tıkırdatılacağı hesaplandıktan sonra) ve tuz, isteniyorsa da baharat ilave edilir. Birkaç diş sarmısağın, fasulyenin gazını aldığı rivayet edilir.

6) Mönüye güzel bir karışık turşu da ekleseniz?

7) Afiyet olsun.
  • uyuklayankedi  (28.09.09 23:59:56 ~ 29.09.09 00:04:52) 
fasulye simav olsun, iyi pişirirseniz fasulye nişastasını da suya salıyor bambaşka bir şey oluyor.

pişirme değil de yerken, üzerine sarmısak rendelemeyi hiç denemediyseniz deneyim bir de.
  • obez kirpi george  (29.09.09 00:33:08) 
bekletilmiş ve haşlanmış fasulyeyi damak tadına göre boş bir tencerede soğanları kavur (yeşil biber de ekleyebilirsin).sonra salça ilave et ve fasulyeleri tencereye dök ve yavaş yavaş kaıştırarak kavur.Dikkat: bu arada biraz fasulyeyi (1/10 oranında) ezerek karıştır.bu fasulyenin kıvamını ve koyuluğunu ve de lezzetini arttırır.ilkinde beceremezsende zamanla kurufasulyenle anılır olacaksın ehehee.


  • ground  (29.09.09 09:05:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.