[]

Boyun kaslarını germeden mekik çekmek mümkün mü?

Boynumda düzleşme var.
Belimde de fıtık. Belim için karın kaslarımı güçlendirmem lazım. Yarım mekik çekmem lazım. Ama iki set yapayım, hemen boynum tutuluyor.

Bu durumda boynu germeden karın kaslarımı nasıl güçlendirebilirim?

 
boyun kaslarını germeden mekik mümkün değil gibi. overhead squat yapın küçük ağırlıkla. karın kasına birebir.


  • rakidabalikolsa  (01.09.15 01:06:01) 
fıtık sebebiyle beli güçlendirmek için direkt bele yükleneceğin mekik hareketi bence ters...

hani doktor demiştir bilemeyeceğim ama fıtıklı bölgeyi direkt zorlamadan, fıtıklı bölge kaslarının da çalışacağı bir şey yapmak gerek diye biliyorum. yoksa fıtığı daha da ilerletirsin.

bence çok hafif planking ile başlamak daha yerinde olur...

karın için de dediğin şekle uyan alltan 2. ve üstten 2. uygun duruyor. static.ideaconnection.com
  • scent of a pastrami  (01.09.15 01:08:42) 
Yarım mekik yaparken tavanda bir noktaya bak, yükselirken de gözünü o noktadan ayırma. Bu boynuna gereksiz baskı uygulamaktan uzak tutacaktır seni. Kalkarken de sadece omuzlarını kaldır yarım karış yeter. Onun dışında hiç bu işlere girmeden her gün 30 saniyeden 10 set plank yap yeter.


  • angelus  (01.09.15 01:11:28) 
Hanging leg raises diye bi egzersiz var o olabilir, bi de ab wheel diye bi alet varmis, epey ucuz onu cok oneriyorlar. Bu tarz omurgaya cok yuklenmeyen karin egzersizleri secebilirsin bence.


  • Haldamir  (01.09.15 01:11:38) 
aradığınız, aramanız ve yapmanız gerekenler şu linkte.

www.youtube.com

doktorunuz aksini söylemedikçe mekik çekmeyin.

www.youtube.com

özellikle bird dog çok iyi. ağrı hissetme durumunda yapmayın, en uç noktalara zorlamayın, olduğu kadar ve düzgün formla.

mekik çekmeden de "core" güçlendirmesi yapabilirsiniz.
  • stereoseyfi  (01.09.15 01:26:23) 
plank +1


  • reavelyn  (01.09.15 02:58:32) 
Bence fıtıklar dolayısı ile zor bir iş seçmişsin. Bence vazgeçip yüzmeye git.
6 ay yamuk yürüdüm resmen. Yüzme çok iyi geldi. Suya girerken çıkarken dikkatli ol. Suyun içinde zaten ters hareket yapamıyorsun. Özellikle sırt üstü yüz.

  • dunyatuhaf  (01.09.15 10:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.