[]

AÖF Öğrencilik / Askerlik / Erteleme ?

AÖF'de intibaktaydım. 4 ders alıyordum. bütünleme sınavının sonucuna göre sadece birinden geçebildim. 3. sınıfa geçiş için en az ikisini vermem gerektiğini biliyordum. İntibaktayken askerlik de ertelenmiyor. Mesele şu ki; açıköğretimde intibakta tekrar hakkı var mı? yoksa postalıyor mı? ya da tekrardan intibaktan başlamak için yeniden başvurmak mı gerekiyor? önlisans mezunu olduğum için askerlik tecilliydi ve duruma göre şubat 2010 'da silah altına girmem gerekiyor elimdeki son tecil durum belgesine göre. askerlik nasıl olur da ertelenir? ödenmesi gereken faturalar, borçlar ve ekstreler bulunmakta. neden bu sözlükçüler askerlikten kaçmak için 40 takla atar diye aklından geçirenler için.




 
Açıkögretim'de üc dersi vermek icin, tekrar lisans hazırlıgına programını okuyacaksın. ama acıkögretim bürosu sana ek-g kagıdı ver(e)meyecegi icin, şubat 2010'da silah altına girme mecburiyetin var. aksi takdir'de kacak durumuna düşersin. askerdeyken'de, acıkögretim okuyabiliyorsun. ama dedigim gibi, şube sana ''gel kardeşim'' diyecektir. bir an önce ayarla kendini.

edit : bende seninle aynı durumdaydım. 3 dersten girdim, 3.sınıfa gectim. sadece veremedigim 1 dersim kaldı. şuan mutluluk'tan şarap ve viski stogunu eritiyorum evde :)
boru mu lan askerlik bu. :)
  • claimer  (28.09.09 23:39:29 ~ 23:42:24) 
heyhat... :)

intibak için yeniden başvurmaya gerek yok, kayıt yenilemeyi yaparsan kalan 3 dersin için yeniden sınavlara girersin...

ertelemeye gelince, ben 3. sınıf öğrencisiyim ve 3 dersten kaldım bütünlemede. gittim sordum şubeye. bu yıl belgelerimi toplayıp gidip yoklamamı verirsem beni 2010 yılının kasım ayında göndereceklermiş. eğer ben yoklamamı verip, 2010 kasım ayına kadar sınıfı geçip öğrenim belgemi şubeye ulaştırırsam yeniden tecil hakkım oluyormuş... bana böyle dediler, sizde bir sorun, araştırın.
  • arpaci kumrusu  (29.09.09 11:46:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.