[]

YouTube'dan para kazanma üzerine tavsiye istiyorum

Öncelikle herkese merhaba. İşim gereği çok boş vaktim oluyor. Gerçi pek iş denemez turistik bir bölgede yaşıyorum ayda 2 3 tane web sitesi işi geliyor. Minimum 500, maksimum 700 liraya gömüyorum. Lise mezunuyum kendimce bir şeyler (HTML, CSS, JavaScript, Ruby on Rails) yapıyorum. Fakat bazı zamanlarda hiç iş gelmiyor ve parasız kalıyorum. Ailemle yaşıyorum o yüzden pek sıkıntı olmuyor yaş 21. Uzun zamandır YouTube işine girmek istiyordum fakat tembellik yaptım girmedim bunca zamandır. Şu an girmiş bulunmaktayım ve bir kanal açıp AdSense hesabımı bağladım. Biraz önce ilk videomu yükledim, içerik olarak çoğunluk olarak oyun olacak ve biraz tarihi yerleri değişik şekilde çekip yükleyecem (değişik şekil nasıl oluyor sormayın bende kafamda oturtamadım). Mesela şu aralar GTA5 ağırlıklı video çekip koymayı düşünüyorum, Rockstar Editor ile filmler falan çekip aticam kanala. Fakat işin özü takipçi bunun farkındayım bunun için şimdilik imgur'a videoyu embed edip gif haline getirip popüye sokmak ve redditde gta5 sayfasından videoyu yayınlamak. İşte özetle kafamda olanlar bunlar. Daha önce bu şekilde deneyim yaşamış/yaşayan kişilerden ve youtube kullancısı olanlardan fikir bekliyorum. Her türlü fikre açığım vaktim bol ve istekliyim. İçerik dili ingilizce olacak mesela merak ettiğim 1000 gösterim başına kaç lira ortalama (adwords olayını biliyorum) veriliyor. Şimdiden teşekkürler.

kanal şu www.youtube.com abone olursanız çok mutlu olurum :)


 
oyun kanali olarak binlerce kanal var sende de orjinallik var. orjinal bir seyler uretebilenler tutunabiliyor. sadece video koyarsan sikinti cikma ihtimali yuksek telif hakkindan dolayi, arada konusman lazim. 1000 gosterimden sonra adwords degil adsense veriyor parayi.


  • evimin paspasi  (31.08.15 19:41:33) 
Biz spam ve dizi film işiyle parayı götürüyoruz.


  • nadalforever86  (31.08.15 20:01:01) 
ben lag sorunu yaşamamak için şöyle bir kart düşünüyorum video blogger için

www.amazon.com

arkadaşın da bahsettiği gibi orjinallik önemli. mesela GTA V için insanların zorlandıkları, yapamadıkları bir görevi yapıp videoya çekip yüklersen ve nasıl yaptığını anlatırsan iyi hit alır diye tahmin ediyorum.

şöyle de bi yorumum var: youtube dan para kazanmak için oyun mu yoksa dizi-film-program mı desen ikincisini seçerim. dizilerdeki komik kısa kesitlerin hem izlemesi kolay hem de daha çok hit alıyor. (ör: kardeş payı sahneleri)
  • yüzyıllık yalnızlık  (31.08.15 23:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.