[]

iyi mi yapmisim?

Arkadaslar sanirim 2 aylik mucadelenin sonuna geldim. Bugun emlakciya kapora verdim, yarin ev sahibi de gelecek ve kira sozlesmesi yapacagiz. Simdi bu konularda tecrubesiz oldugum icin bana yardimci olursaniz sevinirim

Ilk olarak simdi ev baglarbasinda caddeye paralel iki arka sokakta, suan metro calismasi var bilenler bilir. Eve girince bir kat asagi iniyorsunuz, bir odasi bahce kati gibi, digeri de bodrum gibi. Ici duzgun, tadilatli, mutfak banyo yeni yapilmis, temiz ve ev sekilli bir ev. 5 katli bir apartman, 28 yillik ama bakimli, icine girince guzel, gayet bakimli, bahce katinin onunde kucuk sirin ve sadece benim kullanabilecegim bir bahcem de var,ben begendim. Her katta 1 daire var. Yani o katta tekim, yan komsum falan yok. Eve girince rutubet kokusu hissetmedim ama 1 yil once boyanmis ev ve sadece 2 yerde cizik seklinde duvar kabarmisti, cok ince 1 hat seklinde. Ev boyatilacak zaten, oyle girecegim, 1 yilda o kadar kabarmissa bu kis idare ederim diye dusunuyorum, kombili 1 ev. Ve ben bu eve 750 verdim, iyi mi yaptim? Cok mu, fiyat performans hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Ikinci olarak yarin kira sozlesmesi yapacagiz, nelere dikkat edeyim? Tavsiyeleriniz, onerileriniz var mi?

 
kira artışını baştan konuşun. üfe oranında zam yapılması gerekiyor yasal olarak ama bazen bu oranı aşan zamlar isteyebiliyorlar. şimdiden konuşmakta yarar var.

o tarafları bilmiyorum ama fiyat uygun bence istanbul koşullarında.

hayırlı olsun güle güle oturun.
  • rheia  (31.08.15 19:19:05) 
evin büyüklüğü nasıl? tahminimce en fazla 2+1'dir. peki ya karanlıkta çok kalıyor mu? zaman geçtikçe "bir 50-100 tl daha fazla verseydim de aydınlık yüzü görseydim" der misin? depreme dayanıklı değildir bir de o apartman ama ne yazık ki istanbul'un geneli böyle zaten.

istanbul'da kiralar fahiş olduğu için bana uygun geldi kirası ama içinde yaşamadan fiyat/performans hakkında ne desek yalan olur.
  • devilred  (31.08.15 19:20:44) 
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle otur :)

Bence fiyat o taraflar için iyi, tesisatı falan bi kontrol et/ettir yine de. Yine kombi çalışıyor mu en son bakımı ne zaman yapılmış ev sahibine sor, gerekirse bakımını yaptırsın onun da.
  • an engineer  (31.08.15 19:23:40) 
Ev 60 metrekare, 1+1. Gunes alma sikintisi yok, bodrum dedidim oda bile gunes aliyor, onu acik, kapali degil. Digeri zaten giris kat gibi, o da aliyor gunes. Valla dask yapilmis ve binada dokulme yipranma gormedim ben, tabi yine bilmiyorum ama 28 yilda o depremlerde cokmediyse bu bina, fena degildir diye dusundum. Ama tabi bilemiyorum, dedigin gibi icinde bir yasamak lazim.


  • balpolen  (31.08.15 19:23:56) 
Ay engineer cim benim tesekkur ederim, insallah hayirli olur, sen de dertlerime ortak oldun, baya dinledin beni:)


  • balpolen  (31.08.15 19:25:11) 
Bence 1+1 eski bir ev için biraz yüksek gibi. Burhaniye'ye baktınız mı?


  • mavi karanlik  (01.09.15 00:17:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.