[]

insaniyet namına yardım: e-kitap okuyucu tavsiyesi

bir e-kitap okuyucu almak istiyorum ama şu ana kadar yaptığım araştırmalar sonucunda bu işin, doğru e-kitap okuyucu seçmenin çetrefilli bir iş olduğunu gördüm; alınıp 6 ay sonra kullanılmaz hale gelenler, türkiye'deki e-kitap sitelerindeki formatları doğru düzgün çalıştırmayıp performans vermeyenler vb diye sorunlar var sürekli.. istediğim e-kitap okuyucu türkçe kitaplar için (para verip de alırım, ücretsiz içerik de okurum farketmez) sağlıklı bir sonuç versin, sürekli o formattan o formata çevirme işi, alınan kitabın formatını okumama gibi işler olmadan, basitçe; aldığım/bulduğum kitabı hemen açıp okuyabileceğim ve en azından 1-2 sene kullanabileceğim bir e-kitap okuyucu önerebilir misiniz?




 
Kindle paperwhite 2 ya da 3, Voyage olur. Calibre ile cevirir kullanirsin.

Nook olabilir. Direk epub aciyor diye hatirliyorum. Kullanmıştım bi donem.

Kobo alabilirsin. O da kaliteli bi urun.

Yani aslinda piyasada cok kotu e okuyucular yok. Mesele nokta atisi yapabilmekte alirken.

Türkçe kitaplar epub oluyor genelde. Duzgun hazirlanmis bir epub, mobi falan donusturuldugunde de duzgun oluyor.

Lakin henüz pdf i tam performans acan okuyucu yok. Isim pdf ile diyorsan tablet alacaksin.
  • rayde  (31.08.15 18:14:46) 
7-8 aydır calibro touch lux kullanıyorum. hiç format sıkıntısı yaşamadım sadece bir iki defa pdf'de sıkıntı yaşadım diye hatırlıyorum o da formatı okumadı diye değil ekrana tam sığmamıştı galiba. öyle bişey. şimdiye kadar 5-6 defa şarj ettim. bence performansı çok iyi. meritokrasiyi de kullanırsan kitap eksiğinde fazla kalmıyor zaten. içinde sözlük var ama çok kullanışlı değil. ben gayet memnunum tavsiye de ederim.


  • Suehtemorp  (31.08.15 18:39:03) 
kindle der çekilirim.


  • ordabiyerde  (31.08.15 18:48:20) 
formatları doğru düzgün calistirmayan yazmışsınız da bugune kadar böyle bi şey duymadım. galiba bahsettiginiz isimsiz çin malı ürünler. formata cevirme olayı da zaten cok basit. calibre nin üzerine sürekliyip birakiyosunuz o zaten göndermeden önce ceviriyo. tavsiyeye gelince bende pw2 var yaklasik 1 yildir. hic bi sorunla karsılasmadim diyebilirim.


  • sylow  (31.08.15 18:54:10) 
çetrefilli bir tarafı yok, kindle alıyorsun. Hangisini alacağına da ne kadar para yatırmak istediğine göre karar veriyorsun. ilk modelinden en son modeline kadar tamamı yapması gereken işi, yapması gerektiği biçimde yapıyor.


  • rygard  (31.08.15 19:04:41) 
çeviri işi çok zor değil bu yüzden kindle paperwhite 2 yi tavsiye ederim çoğunluk gibi. fakat ille de hiç uğraşmak istemiyorum ben kitabı alayım e-book reader a yüklensin diyosan calibra daha mantıklı o zaman


  • yüzyıllık yalnızlık  (31.08.15 23:14:33) 
kobo aura kullanıyorum, tavsiye ederim.
format derdin, çevirme derdin yok. her formatı canavar gibi açıyor.

  • bir fincan kahve ile film izlemek  (31.08.15 23:17:18) 
  • seytan ayrintida gizlidir  (28.09.15 19:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.