[]

afrikalı fransızca hocası

anadili fransızca olan bir hoca buldum fransızca özel ders için ama mali'li.
Sizce aksanlı olur mu öğreneceğim fransızca? ne yapayım?



 
Afrikalı da kamerunlu mu cezayirli mi başka memleketli mi. önemli o.


  • battal gemalmaz  (31.08.15 17:18:08) 
çok fiyat farkı falan yoksa bence önce parizyen birine bakın.


  • fatihkkk  (31.08.15 17:51:47) 
aksan farkı baya olur. eğer parisli biriyle konuşmuyorsan senin aksanını pek takmaz çünkü onunki de ideal görülen paris aksanı değildir ama bi parisli paris aksanına sahipsen seni bağrına basar :p çok genelleme oldu ama fransızların %80-90'ında bunu gördüm, fransızcada aksan önemli


  • tejeve  (31.08.15 23:36:44) 
lisede fransızca almıştım seçmeli hoca fransa göçmeniydi olay şu
parizyen aksanı zaten özel dersle öğrenilecek bir şey değil
fransızcanın kendisi öyle zaten

bağrına basma olayı da hikaye
yani güney farklı konuşuyor isviçre sınırı farklı normandie çok farklı

mali li hocaya gelince
almanı tavsiye etmem açık net.
  • cenkertem.afc  (31.08.15 23:45:34) 
@cenkertem.afc ekstra çaba göstermedikçe dili kimden öğrenirsen onun aksanını kaparsın, ayrıca fransızcanın diğer dillerden dersle öğrenme açısından çok büyük farklılığı yoktur, her dili yerinde kültürüyle insanlarıyla geliştirmen gerekir, olsa olsa konuşma diliyle yazılı dil farklı denebilir, ki bu da derste özel çalışmayla nispeten hafif atlatılabilecek bir şey. fransa içinde farklı aksanların olması parislilerde paris aksanı fetişi olmadığınıysa göstermez. ne kendimiz yapamadık diye arkadaşın öğrenme şevkini kıralım, ne de bilmediğimiz bi konu üzerinde fikir belirtelim.
başka seçenek yoksa maliliden de çok şey kaparsın, varsa ona yönelmeni öneririm.

  • tejeve  (01.09.15 00:24:30) 
ders deneyimi varsa al, yoksa alma.
bilmiyorum aksandan önce dert edilecek şeyler var bir dil öğrenirken.

  • sibertenik  (01.09.15 01:00:31) 
Malili sana Fransızca öğretirken sana Mali aksanıyla öğretmez merak etme. :) O da farkındadır Mali aksanıyla Paris aksanı arasındaki farkı, sana Mali aksanıyla öğretmez. Laz Türkçe öğretmeni Istanbul'a atandığında çocuklara gitmek fiilini cideyrum diye çekip tahtaya yazmaz, gidiyorum diye çeker.

ayrıca öğreneceğin büyük ihtimal Temel Fransızca. Sen hele bir 2-3 zaman öğren sonra aksanım düzgün olacak mı diye dert etmeye başlarsın.

Ayrıca Fransızca ve Fransızların dil fetişizmi ile alakalı yazılan ve söylenen bütün klişeleri + fransızlar ingilizce bilse de konuşmaz, yok Parizyenler snobtur, yok aksanın kötüyse senle konuşmaz, yok yıkanmazlar, yok kadınları traş olmaz, yok süper sevişirler vs vs falan hepsini unut. Türlü türlü Fransız var aynı Türkiye'de türlü türlü Türk olduğu gibi. Ayrıca Parisyen aksanın yok diye seni bağrına basmayacak Fransızın amk sana birşey olmasın.
  • ginger root  (14.09.15 05:15:10) 
fransizcayi ogrendin de parizyen aksani kaldi. bizim kadar aksan kompleksli baska bir millet yok dunyada. birincisi hicbir zaman bir fransiz gibi konusamayacaksin. ayni sonradan turkceyi ogrenen bir fransizin turkceyi senin gibi konusamayacagi gibi. fransizca, almanca gibi dilleri ogrenmek bile cok cok zorken, daha elementary de aksanli konusma hayalleri kuranlara hastayim.


  • baldur2  (14.09.15 06:43:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.