[]

Basit bir wordpress sitesi kurmak zor mudur?

Beraber iş yaptığım bir abim geçende bana "ya alper bana bi site yapsak, oraya ben yaptığım işleri falan yazsam olmaz mı? çok mu zor o işler?" dedi. Ben de "bi bakayım" dedim.

Evet, bakıyorum. İhtiyaç listemiz;

1. Bir adet .com uzantılı domain.
2. Sağlam bir saklama alanı(icabında müzik ya da video upload etmek için) Mesela 1GB falan yeterli olacaktır sanırım.
3. Sanırım ihtiyacımız olan şey wordpress. Yani birisi bize altyapıyı kuracak. Biz haberleri elle gireceğiz. Üyelikmiş, yorummuş falan filana gerek yok.
4. Her haberin altında da facebook twitter paylaş düğmeleri

Bunu sıfır web programlama bilgimle ben kotarabilir miyim? Bilgisayar konusunda az buçuk yetenekliyim. Bilgisayar programlamayla da ucundan kıyısından ilgiliyim.

Yoksa parasını verip birine mi yaptıralım? Bu işin bize kurulum maliyeti ne olur? Kime gidelim?

 
kimseye gitmeye gerek yok.
wordpress ya da wix ile istediginiz gibi bir siteyi sifir kodlama bilgisi ile yapabilirsiniz.
akliniza takilanlar icin youtubedaki videolara, forumlara baka baka halledersiniz.
  • chaotic good  (31.08.15 16:33:19) 
Hiç zor değil. Her şeyi tek seferde de yapabilirsin. Mesela netinternet veya aysima gibi bir yerden hem domain hem hosting al. Bunlar zaten tek tıkla wordpress kurma olanağı sağlıyorlar. Sana sadece tema seçmek, eklenti yüklemek ve içerik girmek kalıyor.


  • gezgin rocker  (31.08.15 17:15:21) 
wordpress'in kendi servisini kullanmanı önermiyorum, yukarıdaki arkadaşın aksine. domain'e yönlendirirsen custom theme ve ftp kullanamama gibi kısıtlamalar var, ayrıca sanırım gene sitende reklam gösteriyolar. premium servisleri de çok pahalı, yılda 99$. bence en güzeli bahsettiğim yerlerden domain ve yıllık 40 tl civarına hosting almak. tüm kontrol sende oluyor o zaman, cpanel veya ftp ile siteni modifiye edebiliyorsun.


  • gezgin rocker  (31.08.15 18:36:42 ~ 18:40:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.