[]

son askerlik sorum

1-) 10 dakika önce açıklanan aöf sınav sonuçları itibariyle okulum bitmiş bulunmakta. hemen aradım bir tane aöf bürosunu ve mezun olduğuma dair bir geçici de olsa belge alabiliyomuyuz diye sordum. amacım o tür bir belge ile hemen askeriyeye koşup, erken sevk dilekçesini de doldurup aralıktaki alımlara yetişebilmek. ama aöf burosundaki şahıs öyle bir belge veremediklerini söyledi. zaten 15-20 gün içinde diplomalar çıkıyor. diplomanla başvurusun olmazmı dedi. bende askeriyeye pek güvenmiorum. siz geçici bir belge verin hemen gidip başvurayıp şimdi dedim. yok veremiyoruz dedi. ama benim aradığım aöf şubesi Bitlis'in kiydi mesela. acaba başka büroları arasam onlar verebilirlermi?

Üstteki soru negatifse;

2-) 15-20 gün bekleyip diploma ile gitsem başvuru yapmaya askerliğe, aralık alımlarına yetişebiliyomuyuz. yani erken sevk dilekçesi doldurma tarihini kaçırmış olurmuyuz. tamam askerliğe başvuru tarihi 31 Ekim ama. erken sevk dilekçesi için olan tarih ne?

saygılar, sevgiler.. çok mutluyum hehehe

 
lütfen bu soruyu cevaplayın arkadaşlar, cevabı ben de merak ediyorum, ayrıca bu erken sevk işini de açıklayabilirseniz iyi olur, erken sevke başvurarak kısa dönem yapmak mümkün mü?


  • seniorfaruk  (28.09.09 16:39:14) 
2) erken sevk talep alımı 25 eylül'de bitti maalesef. bundan sonraki başvurular birdahaki celp dönemine gidebilir. o da ancak 2010'da


  • you can go suck a fuck  (28.09.09 16:45:29) 
Diploma olmadan işlem yapmayabilirler.

Ekim 15'den sonra çok zor ama belli olmaz. Sen gitmeye kararlıysan ver dilekçeni olursa Aralığa olmazsa Nisana askersin işte. Çok farketmeyecektir.
  • ozdek  (28.09.09 16:59:01) 
@boilteau

üniversite mezunları kısa dönem veya yedek subay olarak askerlik yapabilmek için askeriye'nin düzenlediği sınava katılmak zorunda diye biliyorum, erken sevke başvursak bile yine bu sınava girecekmiyiz?
  • seniorfaruk  (28.09.09 17:01:26) 
@seniorfaruk

evet o sınavlara gireceksin. erken sevk hiçbirşeyi değiştirmiyo zaten. sadece tecili bozdurup askere daha erken gitmek için yapılıyor. yani yine normal prosedüre tabiisin erken sevkte de.
  • you can go suck a fuck  (28.09.09 17:08:15) 
@boilteau

@you can go...

@daglien

teşekkürler...
  • seniorfaruk  (28.09.09 17:33:17) 
i33.tinypic.com
yukarıdaki resimdeki yere tıkladığımızda çıkan açıklama dosyasında yazıyor ki;

----ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ-----

Celp Dönemi : Aralık(Karışık Sınıf)

Erken Sevk Dilekçesi Verilebilecek Tarihler : 01 Temmuz-31 Ekim


Yani 31 Ekim'e kadar hem erken sevk dilekçesi için hemde askerlik için başvuru yapabiliyormuyuz? bunu mu demek istiyor burdan. 31 Ekim'e kadar diplomamız ile başvurursak aralıkta gidebiliecekmiyiz bu durumda arkadaşlar?
  • daglien  (28.09.09 17:45:18) 
@daglien

Erken sevk başvurunu 31 ekim'e kadar yapabilirsin demek bu, ama kabul edilecek diye bir şart yok. Ben geçen sene Eylül başında yapmıştım başvurumu, ancak kasım 17 de belli oldu gideceğim. Hoş o zaman inanılmaz bir başvuru yoğunluğu vardı ama bu aralık da aynı şekilde diye biliyorum.

Kolay gelsin iyi şanslar.
  • kilroy  (28.09.09 22:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.