[]

Ayda 1,600$'ı bırakmak manyaklık mı?

Ankara'da özel bir şirkette çalışıyorsun. 1 saat bile mesaiye kalsan paranın ödendiği, özel sağlık sigortanın, sodexho'nun olduğu, 18:30 dedin mi işten çıkabildiğin bir yerde son derece disiplinli, hatta yer yer mobbing yapan, bol bol lanet ettiğin bir patronla çalışıyorsun. Kirasını rahatça ödeyebildiğin, işine 10 dakikada yürüyerek gidebildiğin bir yerde tek başına yaşıyor, yılda 1 bazen 2 defa yurtdışına tatile gidiyor, üstüne de para biriktirebiliyor, ailene yardım edebiliyorsun.

Yurtdışında yaşamak hep istediğin bir tecrübe ve en son Slovenya gezinden sonra ülkeye aşık oluyor ve sürekli oraya gitmenin yollarını ararken buluyorsun kendini. Sonra üniversiteden beri aklında olan Avrupa gönüllülük hizmetini araştırmaya başlıyorsun. Yaşın 28, 2 yıl içinde gittin gittin, bir daha sittin sene gidemezsin! Eee yaşadığın birçok özel ve ailesel sebep de bu ülkeden gitmek istemenin nedenleri arasında en başı çekiyor. Üstüne de patronun son derece net bir şekilde seni başka bir pozisyona terfi ettirmeyeceğini söylüyor, senin de ömrünün sonuna kadar aynı pozisyonda sekreteryal işler yapmak gibi bir niyetin yok ama parası güzel işte.

Soru şu bunca rahatlık içinde yaşarken son derece radikal bir karar alarak işi bırakmak, kurduğun düzeni yerle bir etmek, gönüllü olarak çalışmaya başlamak mantık sınırları içinde mi kalıyor?

İşin sonunda tüm planların düzgün gitmemesi, gittiğin gönüllü projede mutlu olamamak ve en sonunda Türkiye'ye geri dönmek zorunda kalmak da var. Döndüğünde Ankara'da bu parayı zor bulacağın da bir gerçek. Evin, düzenin vs. de gitmiş olacak. Üstüne de 29 yaşında yeniden başlaman gerekeceği riskini de göz ardı edemiyorsun.

Not: AB vatandaşı bir partnerın var, sen gittikten sonra o da arkandan seninle gelecek. Bu planda tek değilsin yani. Gittiğinde evlilik vs olacağı için oturma ve çalışma izni gibi problemlerin de olmayacak. Ayrıca seni bir süre de olsa idare edecek bir birikimin de var.

Hala manyaklık mı bu radikal karar?

 
rahatça söyleyebilirim ki manyaklık değil bu karar. gitmezsen hep aklının bir köşesinde olacak ve acaba? diyeceksin her mutsuz olduğunda. zaten gidince 1-2 yıla netleşir ne olacağı. ona göre ülkeye dönüp başka bir yerde vs devam da edebilirsin, anlattığın iş öyle çok da 2 yıl ara verince devam edilmeyecek-yaşla alakalı- bir şey gibi durmuyor hiç terfi edemeyeceğini ve sekreteryal bir iş olduğunu düşününce.

ayrıca patronun bu kadar uyuz biriyse o işin sağlamlığı geleceği vs ne malum? şimdi gitmesen de 2 sene sonra işten çıkarılmayacağını garanti edebilir misin kendine? işte asıl o zaman pişman olursun.

şu aşamada 1-2 yıl hayatından bir şey götürmez senin ama uzun vadede kafanda hep deli sorular olabilir eğer cesaret edip gitmezsen. sonra çocuklarına torunlarına anlatır dert yanarsın "gençliğinizin kıymetini bilin" diye
  • cokponcik  (30.08.15 21:01:39 ~ 21:06:01) 
yürü git beklediğin hata


  • efrasiyab87  (30.08.15 21:02:18) 
bence gayet sağlam bir plan. manyakça değil.


  • floydian  (30.08.15 21:03:34) 
yoo neden manyaklık olsun
bekarken, çoluk çocuk yokken, henüz gençkken, birikimin de olduğuna göre aklı başında bi insanken yap içinde kalmasın
yurtdışı tecrübesi güzel bişi bence herkes yapmalı
sevgilinle evlenirsen zaten ABde kalman kolay olur, hiç gelip aynı ayar iş bulacak mıyım derdin de olmaz.
  • niye ama  (30.08.15 21:05:12) 
manyaklık değil, sen de manyaklık olmadığının farkındasın zaten.


  • sibertenik  (30.08.15 21:05:45) 
git


  • mesgul ve huzursuz  (30.08.15 21:22:36) 
Fikir çok iyi. Orada parasızlik çekme gerisi gelir derim.


  • omer gibi  (30.08.15 21:37:19) 
ayrılırken patronuna iyi dileklerini sunmayı ihmal etme. güzel maaşlı bir işte çalışmak için sana fırsat vermiş, fakat ab partnerla avrupaya yerleşmek daha güzel. bol şans.


  • groovettyn  (30.08.15 22:50:22) 
git durdugun hata.


  • xenophobe  (30.08.15 22:57:22) 
Bekledigin her gün yasin ilerleyecek ve daha da zorlasacak, ve risk alamaz hale geleksin.


  • mehmet lutfi  (31.08.15 09:51:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.