ogretim uyeleri issiz kalir. asil isyani onlar cikarir zaten.
ev sahipleri para kazanmasin zaten ogrenci uzerinen. ahir yapsan hayvan durmayacak evi, 3 ogrenci kirayi paylasir nasilsa diye 1000den asagiya kiraya vermiyolar.
diger taraftan devasa bir universite ogrencisine bagli sektor var, onlar da baya sikinti ceker. kirtasiye, fotokopi, kantinci, dukkanlar, lokantalar vs vs.
bosluga dusecek genc olmaz bence. aksine ara eleman sayisi artar, iyi olur. herkes universite mezunu, ara eleman yok. universite mezunlarina ara elemanlarin, teknisyenlerin, ustabasilarin yapmasi gereken isler yaptiriliyor, onlara verilecek maas veriliyor. sonra mezunlar da bu isleri-maaslari begenmiyor. her iki taraf da hakli.
diger taraftan zaten cok yuksek olmayan insani gelismislik endeksindeki siramiz iyice asagiya duser. cunku bu listedeki kriterlerden biri universite mezunu sayisi. babalarinin hayrina ha bire kontenjan artirmiyolar yani.
ha bana kalsa 1990 sonrasi acilmis butun universiteleri kapatirim. hatta sadece universiteleri de degil, MEB'e bagli lise, ortaokul, ilkokul hepsini kapatirim. geriye kalanlarin kalitesini artiririm, fiziki imkanlarini, kutuphanesini vs gelistiririm. belli merkezlerde devasa kampusler kurarim, laboratuari, ar-ge merkezleri, teknoparklari olan. calisan ogretim uyesi ve ogretmenlerinin cogunu isten cikardiktan sonra kalifiye olanlari hizmet ici egitim, yurt disi burs vs gelistiririm.
0