[]

almanya'dan akrabanin getirip satmadan size verdigi araba olayi

simdi sonucda bu arabanin tum vergileri verilmis geldigi ulkede.
burda hic bi baska sey yapmadan kullaniliyo olsa gerek .di mi canlar?
resmi olarak, satis filan da yok.
dolce vita!

biseyi atliyo muyum acaba, araba almanya'daki gecerlilik muhleti kadar direkt bende kalabilir mi? yani orda trafik tecil edilme suresi kadar?

danke, danke...

 
bildiğim kadarıyla belirli bir süre ancak Türkiye sınırlarında kalabiliyor. yani yurtdışı giriş-çıkış yaptırmak gerek.


  • vampir akrep  (28.09.09 14:53:27) 
6 ayda bir bulgaristan'a gidip gelirsen olur diyecegim ama araba senin uzerine olmadigi icin elinde patlar gibi.


  • osuruklu  (28.09.09 15:05:36) 
6 ayda bir çıkış giriş yetmiyor bildiğim kadarıyla. yurtdışından araç alıp burda kullanmanın önüne geçmek 6 ay yurt dışı 6 ay yurt içinde kalması gerekiyor aracın. ancak aracı almanya da birine satıp, tekrar satın alırsa bu süreç baştan başlıyor. yani yurtdışında 6 ay durmadan tr ye geri dönülebilir. ve 6 ay tekrar işlemeye başlar

ek: sormak istediğim bu durumdaki bir aracın kasko durumu nasıl olur? tr de kaza yaparsa masraf nasıl bertaraf edilir?
  • sttc  (28.09.09 18:50:58 ~ 18:51:39) 
sonucda alamanya'dan kaskosu tescili sigortasi olacak.
burda kaza filan olsa kime ne ki? madem yilda 1 cik gir de yetiyo, el altindan satin alip neden olmasin. 5000 euroya 2003 model bmw ne guzel degil mi?
bi seyi kacirmiyom di mi??
  • rusdemezale  (28.09.09 23:36:18) 
ya abi iyi de, kazada kusur sende olursa almanya'daki kasko mu odeyecek karsi tarafin zararini?

yabanci plakayla 6 ay dolasma hakkin var turkiye'de. o sure zarfindan sonra polis cevirse, senin ne isin var burada dese ne cevap vereceksin?

hadi bir kere gir-cik yetiyor. arabanin yabanci ulke dolasimina ait evraklar kimin adina? senin mi? hayir.

bunlari kaciriyorsun iste.
  • osuruklu  (29.09.09 09:37:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.