[]

Göz üzerine saplanan ağrı

Yoldayım, mobilden yazıyorum.

Otobüste uyuyorken önce kulaklarım hafifçe tıkandı (yükseklik değişiyor vs., normal) sonrasında ise sol gözümün üzerinde feci bir acı hissetmeye başladım. Öyle ki, uyur uyanık gibiydim ve yavaş yavaş arttı acısı, hala devam ediyor.

Sanırım hayatımda ilk kez başıma geliyor böyle bir şey. Endişelenmeli miyim, geçmesi için ne yapabilirim? Sinüzit kaynaklı bir şey olma ihtimali var mı, varsa niye sadece sol taraf?

 
sinuzitten olabilir, susuzluktan olabilir, yorgunluktan bile olabilir. beynin sag tarafinda birsey varsa sadece sol goze etki ediyor da olabilir. eve varip dinlendiginizde gecer, gecmezse mutlaka doktora gidin. goz doktoru zaten baska bolumlere artarir gerekli gorurse.


  • kurbanlik koyun  (30.08.15 02:52:08) 
Normal baş ağrısı gibi başlamadı, ondan çok garipsedim aslında. Hala ufak ufak zonkluyor ama sağ tarafta tık yok.


  • sevgikusunkanadinda  (30.08.15 03:00:51) 
otobüslerin cam üst diplerinde klima oluyor. siz tepe klimasını kapatsanız bile orası merkezi sisteme bağlı olduğu için inceden inceden üfürmeye devam ediyor. soldan soldan o üfürüğü yediyseniz ondan ağrı yapmış olabilir. genelde bende öyle oluyor da.


  • halanne  (30.08.15 03:32:51 ~ 03:51:31) 
Sinüzit kaynaklı migren olabilir. Tek taraflı, göz odaklı olduğu için migren diye düşündüm, çünkü benim de migren ağrım o şekilde oluyor.


  • whimsical  (30.08.15 03:49:24) 
Zonkluyorsa sinüzit olabilir. Sinüzit yapabilir böyle tek taraflı göze vuran ağrılar


  • filipis  (30.08.15 07:50:56) 
halanne, kapatılacak klima yoktu ama tepeden üfürüyordu evet. Ondan kaynaklı olabilir.

whimsical, hiç migren ağrısı çektiğimi hatırlamıyorum önceden. Sinüzitle bağlantılı mıymış? Umarım başlangıcı değildir, nolur olmasın :D

filipis, sanırım dediğiniz gibi bir durum, zira burun da tıkalı. Kurtulamadık gitti şu
meretten.

Sanırım beklemekten başka bir çare yok, biraz biraz azalıyor zaten :) herkese çok teşekkürler.
  • sevgikusunkanadinda  (30.08.15 11:12:53 ~ 11:13:53) 
Hayır hayır bağlantılı demek istemedim. Eğer hem sinüzitiniz hem migreniniz varsa bağlantılı demek istedim. Hem sinüzitiniz hem de migreniniz olduğunda sinüzit migreni tetikleyici olabiliyor. Migren ergenlikte de orta yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. Yeni ortaya çıkmış da olabilir haliyle, 50 yaş üzeri değilseniz (ki zayıf bir ihtimal de olsa 50 yaş üzerinde de ortaya çıkabiliyormuş).

Şimdi bir baktım da sinüzitle migren ağrısı da karıştırılabiliyormuş. Şöyle kaynaklar var:

www.milliyet.com.tr

www.cnnturk.com
  • whimsical  (30.08.15 13:35:22 ~ 13:37:46) 
Dönüş yolunda da koltuğun sağında oturuyordum, bu sefer aynı şeyi (eskisi kadar acılı değildi ya da ben o acıya alıştım) sağ tarafta yaşadım. Sanırım klima üfürmesi kaynaklı bir şey. Yaz kış buff, bere, allah ne verdiyse giyeceğiz artık sanırım :)

whimsical, linklere şimdi bakıyorum. Çok teşekkürler yardımlarınız için.
  • sevgikusunkanadinda  (01.09.15 16:45:05) 
O ağrı yüzünden doktora gidip nur topu gibi bir ''küme tipi baş ağrısı'' denen naneye sahip olduğumu öğrenmiştim; belli bi' noktada siksikleniyormuş işte bu tip ağrı. Benimki de sadece sol göze geliyor geldi mi ve o an ne yapıyorsam ZINK diye kilitlenip kalıyorum; o kadar hayın, o kadar zalım, şrfsz bi' ağrı.

Endişelenmeyin ama doktora mutlaka gidin. Baş ağrısıdır, sinüzitidir, migrenidir neyse de bu küme yok mu küme, ibretlik yemmin ediyorum.

Çok geçmiş olsun şimdiden.

Dipnot: Böyle ipnece gelen baş ağrıları için yanınızda arveles ağrı kesici bulundurmanız iyi olur.
  • o my god they killed kenny  (01.09.15 16:58:47 ~ 17:00:00) 
@o my god they killed kenny, çok teşekkürler. Durum ciddileşirse MR çektirmeyi vs. düşünüyorum zaten, o sırada dediğiniz şey de aklımda bulunsun mutlaka.


  • sevgikusunkanadinda  (01.09.15 18:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.