[]

kilo milo bi şeyler

3-4 ayda, obez olmayan birinin zorlanmadan, aç kalmadan, spor yapmadan 10 kilo vermesi mümkün mü? yağ ile kasın farkını biliyorum, teşekkür ederim, bu çemkirmeyi geçebiliriz, ne sorduğumu anladığınızı farz ediyorum.

atalet her hücremi ele geçirmiş durumda, düzenli spor yapabileceğime en ufak bir ihtimal vermiyorum. sporla alakam yok diyebilirim; geçen gün birkaç mekik çektim, hala karnım ağrımakta hatta. sadece yürümeyi severim, onu da düzenli yapamam. aşırı hassas midem var, bunu da eklemeli. bunun yanında vücudumda kilo yapıcı her türlü hastalık olabilir, ölmediğim sürece doktora gitmiyorum. düşük karbonhidrat, bol protein diyetleri vs. pek bana göre değil; düzenli bir şeyi sürdüremediğimi söylemiştim.

hazır iki gram gaza gelmişken yine de bir danışayım dedim, belki işin kolayını bilenler vardır aranızda. hem pastam bütün dursun, hem karnım doysun dediğimin farkındayım lakin oluru var mı benim işin?

 
sık sık, az yemek.


  • somethinginthewayshemoves  (29.08.15 19:29:35) 
Ikinci paragrafta yazdiklarina bakarsak, senin gibi birisnin kilo verebilmesi mumkun degil.

Kilo verme de alma da irade ve disiplin herektiren bir surec. Bunlar da sende yom,kendin yazmissin.
  • mahone  (29.08.15 19:32:41) 
Durumumuz benzer. Bence Dukan'ın kitabını al Tek yapman gereken günde 20 dakika yürüyüş, her diyette olduğu gibi şeker ve yağ yok Protein ağırlıklı aç kalmadan besleneceksin. Dilediğin kadar çok yiyebilirsin. Kitabı alıp okumam öneririm.

Eğer bunları yapamam diyorsan, bir diyetisyene danış. Diyetisyen sana ölçüsünde olmak üzere pasta ya da börek bile verebilir. Ama Dukan elbette daha hızlı sonuç verir. Diyetisyen ise daha sağlıklı. Umarım yardımcı olabildim. Ben hem Dukan diyeti yaptım hem de diyetisyene gittim
  • Traveller  (29.08.15 19:36:54) 
günlük tükettiğin kaloriyi say belirlediğin kaloriyi geçmemeye çalış.
kilo ağırlığının 3'te 1i kadar su iç. 75 kilo isen 3 litre.
akşam yemeğinden sonra bişey yeme. özellikle abur cubur. hatta sen hiç bişey yeme.
bi de sabah yürüyüşü ekleyerek 1.5 ayda 83ten 75e düştüm. tartım bozulduğu için son durumumu bilmiyorum.
kendini engelleyebiliyosan şekerli hiç bişey tüketme.
  • b1019  (29.08.15 19:38:23) 
hayır benim anlamadığım şey neden 3-4 ayda verilmesi gerekiyor? bi yere mi yetişilmesi lazım?

kilo verme konusundaki başlıkların tamamı hep bir "mühlet" içeriyor. sanki o süre dolduktan sonra 10 kilo verilemediyse yeniden delicesine yemeye başlanacakmış gibi bi durum var ortada.

cevap verilmeyecektir. her zamanki gibi.
  • kosun lan mevzu var  (29.08.15 19:39:29 ~ 19:57:19) 
tam olarak yeme alışkanlıklarını bilmiyoruz ama olaya düşük karbonhidrat olarak yaklaşma. (düşük karbonhidrat ye diye et dışında bir şey yeme diye çığıranlardan değilim, karbonhidratları tamamen diyetimizden çıkartmanın sağlıklı ve sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum. zaten bir çok yerde bunun zararlı olduğunu anlatan yazılar var.)

"kötü karbonhidratlar", "şeker", gazlı içecekler, işlenmiş gıdalardan uzak dur. yoğurt, peynir, fındık-ceviz vs yemeye çalış ve az meyve ye. öğünlerde de günde en az bir kez protein (nedir bu? yumurta, et, tavuk, balık) bulundur.

spor olayına gelince insan spor yaptıkça endorfin ve serotonin salgılıyor. yaptıkça yapası geliyor. yürüyüşü 5-10 dakikada bırakmamaya çalış. en azından 30-40 dakika yürü. vücut spor yapmaya başladıktan 20-25 dakika filan sonra endorfin ve serotonin salgılamaya başlıyor çünkü. (küsüratlı yazdım, bilimsel konuşuyormuş gibi olsun diye ama işte buna yakın rakamlar.)

karnım doysun olayına gelince karbonhidratlar değil asıl proteinler insanı doyuruyor ve uzun süre tok tutuyor.
  • mea maxima culpa  (29.08.15 19:52:48) 
Aç kalmadan spor yapmadan 4ayda, 3kilo verilir.

On kilo ise hedefin vade bir yıl
  • cecilia  (29.08.15 20:16:29) 
Kusura bakma, biraz ac kalacaksin vermek istiyorsan.

Bonus: blogs.plos.org
  • stavro  (29.08.15 21:04:53) 
beslenme konusunda bilinen ve yapılması gerekenler genel olarak verilmiş, ben de bahsettiğin ataleti kırma adına beslenme harici öğeleri de gözden geçirmeni öneririm. Gündelik hayatında rutine girmiş veya rutini bozan alışkanlıklarında yapacağın dönüşümler de bu ataleti kırmana yardımcı olabilir. Örneğin, günlük pc-tv karşısında geçirilen vakit, uyku saatleri, stres, kafaya takılan çeşitli prb. vs.


  • candanag  (29.08.15 21:22:09) 
Dışarı çıkmaya üşeniyorsan Leslie Sansone diye Youtube'da ara, evde yürüyüş yapabiliyorsun. Haftada 3 gün yapınca fark ediyor.

www.youtube.com
  • opucuk baligi  (30.08.15 10:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.