[]

motorsiklet'e başlamak

merhaba

ilk motorum olacak. bisikletle uzun yol kampçılık gibi deneyimlerim var. şimdi bunu motorla gerçekleştirmek istiyorum.

arabamı sattım ve aşağıdaki linkteki motoru veya benzerini almayı düşünüyorum. ve bununla günün birinde doğuya doğru okyanusu görene kadar gitme hayalim var. bunu bisikletle yapacaktım ama mesleğim bunun için 1 yılımı ayıracak kadar rahat değil. ben de böyle bir motorla yapayım diyorum.

ilk motor olarak bu çok fazla biliyorum ama küçüklerle zaman kaybetmek istemem.
ne kadar zamanda alışırım bilmiyorum.

her türlü motor tavsiyelerinizi rota veya akıl vermelerinizi kabul ederim motorculukla ilgili.

www.sahibinden.com

teşekkürleri.

 
Enduro veya Naked motosikletlere bakmalısın.
Yeni başlayacağın için 250cc ve aşağısına bakmalısın.

  • cenkertem.afc  (29.08.15 18:02:17) 
motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al

çok tehlikeli trafikte motor kullanmak

bu motor başlangıç için güçlü görünebilir ama dediğim gibi haftada 2 ders bir ayını ayırırssan bu motor ile başlamanda sakınca yok.(tabi 18 yaşında değilsen) Koruyucu kıyafetleri bütçenin yettiğinden daha iyisini al gerekirse borca gir çoğu ömürlük olsun.

180.000km motor tecrübesi olan arkadaşlarım hala arada ileri seviyede olsa dersler alıyor

iyi şanslar son olarak

motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al motosiklet dersi al


emekli hard endurocu
  • okangs44  (29.08.15 18:08:25 ~ 18:09:41) 
Once bi 150cc ile basla sonra 250cc ile devam et.

Ilk seferde buna binersen uçar gidersin.

Önemli olan manevra kabiliyetini kazanmak,motor kolay elden çıkmaz ama ucuz 4-5 bine çok güzel 150cc bulursun
  • mama lover shake me  (29.08.15 18:09:44) 
Kucuk motosikletle zaman kaybetmek istemem zihniyetinden çıkman gerekiyor öncelikle. Bu şuna benziyor; doktor olmak istiyorum ama tip fakültesi ile zaman kaybetmek istemem.


  • orient blue  (29.08.15 18:12:57 ~ 18:14:21) 
Motor dersi al diyenler,
İstanbul'daki Honda ekibi dışında, Türkiye'de ders veren nereler var acaba ?

  • aylakadam  (29.08.15 23:52:18) 
yamaha var.


  • cenkertem.afc  (29.08.15 23:54:36) 
motor sürüş eğitimi konusunda, gis akademi'yi tek geçerim. gerek ilk tecrübe konusunda gerekse ileri sürüş eğitimleri konusunda uzmanlar.


  • kjswbdlkjfdlkj  (27.11.15 09:29:48) 
eksisozluk.com
başlık ilgili değil ama şurda da bir deneyim anlatılmış, (sonlara doğru):
eksisozluk.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (27.11.15 09:40:23) 
250cc alti bir motor sana zaman kazandirir. transalpi zaptetmeye ugrasmak yerine ogrenme surecini daha rahat gecirmis olursun.

-motorsiklet degil motosiklet- (dogrusu boyle yaziliyor diye belirttim, ukalalik yok yanlis olmasin)

ben olsam dunya turuna xt650 turu bir makinayla cikardim. dunya turu planlamak icin biraz erken daha sanki. surus ve yol tecrubeni artirdiktan sonar kararlarin degisecektir bir cok konuda.

ilk etapta kiyafet konusu uzerine kafa yor. hangi kaski alayim, montum nasil olsun, botu nerden alayim vs.

facebooktan, internetten motosiklet ve seyahat sayfalarini takip ediyor musun? yoldan cik sayfasini oneririm mesela. simdi hasanpasa'da bir 'mekan' da tuttular, 5 aralikta acilis var. gel oraya, ordakilerin hemen hepsinin motorla bir hindistan, avrupa, asya vs. uzun yol tecrubesi var. tanisir muhabbet eder fikir alirsin.
  • jimicik  (27.11.15 10:05:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.