[]

2 haftalık yavru kedi beslenmesi

arka bahçemizde 2 gecedir miyavlayan 2 haftalık bir ufaklık var, komşular rahatsız olup sokağa atmaya kalkışınca dün akşam sahiplenmeye karar verdik, fakat o saatte açık petshop bulamayıp bir hayvanseverin tavsiyesiyle bebek maması almaya gittim. marketteki bütün mamalar doğal olarak 4-6 aylıktan başlılyor, ben de yeni doğanlar için bebek sütü aldım. belli oranda suyla karıştırıp veriyordum ancak bugün biraz sulu ve kahverengi kaka yaptı. ishal olmasından korkuyorum. bebek sütü ağır gelmiş olabilir mi? devam mı edeyim yoksa başka bir şeyle mi besleyeyim?

not: son öğününü biraz fazla yedirdim gibi, karnı şişkindi, sıvılığın nedeni o da olabilir.


 
Yas mamayla besle.


  • rayde  (29.08.15 16:36:22) 
kedi iki haftalık, sindirebileceğini hiç sanmıyorum. 4-5 haftadan sonra ek gıdaya başlanır diye biliyorum ayrıca, düzeltelim derken daha fena yapmayalım hayvanı.


  • volkatina  (29.08.15 16:43:55) 
yaş mamayı biraz sulandırıp şırınga ile verebilirsin.......

ama dikkat et parmağını kapmasın......

çok sever ve 1 aydan sonra sadece yaş mama ve sulandırılmış süt ile devam edebilirsin.....
  • 2 tostos turan  (29.08.15 16:55:28) 
mümkünse d vitamini takviyesi de olabilir yine şırıngayla....


  • 2 tostos turan  (29.08.15 16:55:49) 
cat milk alın. çocuk sütü değil ama 0-6 aylık bebek maması verilebiliyor ama onun da fiyatı cat milk ile aynı (bütçe sorununuz varsa) bebek kediler katı şekilli kaka yapmaz. ishal gibi yapması normal ama annesiz kaldığı, üşüttüğü için ishal olmuş da olabilir. şu an cat milk bulamazsanız geçici olarak şu tarifi uygulayabilirsiniz.

yarı yarıya süt su karışımına biraz pirinç unu ekleyip pirişin. içine bir yumurta ekleyip hızlıca karıştırarak pişirmeye devam edin. ılıklaştığında şırınga ile emzirin. karışımı dolapta 1-2 gün saklayabilirsiniz ama vermeden önce "içeceği kadarını" ısıtın.
  • madarch  (29.08.15 19:03:12) 
dün biraz fazla yedirmişim, miktarı azaltınca rengi ve kıvamı düzeldi, aynı zamanda veterinere danıştım ve elimdeki mamanın zarar vermeyeceğini söyledi. hepinize teşekkür ederim.


  • volkatina  (30.08.15 16:57:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.