[]

Para biriktirmek için yöntem?

Evet, geldik 25 yaşına. Arada işsiz kaldığım dönemler olsa da 3 senedir çalışıyorum ama elimde kocaman bir hiç var. Ayın sonunu zor getiriyorum. Ki öyle kira, fatura falan derdim de yok. Sadece cüzi miktarda bir aylık kredi taksidim var ama o da maaşımın 1/4'i kadar. Çok koymuyor. Yani benim durumum bildiğiniz tüketim çılgınlığı. Artık biraz para biriktirmek istiyorum. Kenarda param olsun, ne bileyim araba neyin alırım belki.
Nasıl para biriktireyim? Siz nasıl para biriktiriyorsunuz? Vadeli hesap açtırıp maaşın bir kısmını oraya mı yatırsam ya da bireysel emekliliğe mi geçsem? Bankalara falan da pek güvenmiyorum ama napsam?



 
Önce tasarrufunu bir kenara atıcan sonra harcamanı yapacan. beceremiyorsan, hacı senin ilacın bireysel emeklilik tarzı bir şey. borcum var mantığı bir şey oluşturmalısı. aksi halde hazıra dağ dayanmıyor..


  • unique hint kumasi  (29.08.15 15:32:29) 
asla bireysel emeklilik kanserine bulaşma derim. ben bu işlere girmeden vadesiz hesaptan ihtiyacım kadar para çekip kalanını ellemedim o şekilde birikti ne biriktiyse, sonra da vadesiz hesaptan hesap işletim ücreti almaya kalkışınca banka, zorunluluktan vadeli hesap açtım oraya yatırdım, en azından aylık bir şeyler geliyor. esnek vadeli bir hesap açtırıp oraya düzenli yatırabilirsin sen de.

bes hk.: çünkü elle tutulur bir katkı sağlamadığı gibi kısa vadede paraya ihtiyacın olduğu zaman bundan yararlanamıyor olman bir kenara üstüne zararlı çıkarsın. eskiden besi pazarlamaya çalıştıkları mantıkta değişik isimlerde uygulamalar vardı ve kesinti olmuyordu. gerçekten karlı olabiliyordu uzun vadede. şimdi aynı parayı vadeli hesaba yatırsan, kesintileri düştüğünde hemen hemen aynı parayı alıyorsun ileride.

ayrıca 10 yıl kalmadığın takdirde, mesela ilk yıllarda paraya ihtiyacın oldu ve çekmek istedin diyelim. daha yeni tanık oldum evrakları da gösterebilirim. kandırmacayla buna soktular birini. bir buçuk yıl kadar beste 1250 lira para oldu, getirisi 48 lira, devlet katkısı da 241 lira. ama bir buçuk yılın sonunda çıkmak istediğinde; bakın getirisi devlet katkısı umrumda değil, 696 lira giriş aidatı kesintisi, 7 lira da gelir vergisi kesintisi yaptılar. Ve neticede 595 lira geri ödendi. başta yatırılan paranın yarısı bile değil. şaka gibi. en azından vadelide o ana kadar kazandığın faizi aldığın gibi anaparan da dokunulmaz oluyor. asla bese bulaşma en az 10 yıl kalmayacaksan.
  • sanguine  (29.08.15 15:34:56 ~ 15:48:49) 
anne, abla, kardeş ya da herhangi bir aile bireyi senin için güne girebilir. ya da varsa çevren bizzat sen girebilirsin.


  • günayyıl  (29.08.15 15:54:49) 
bireysel emekliliği ben de tavsiye etmiyorum, bende işe yarayan şey şu oldu, maaştan ayırmak istediğim tutarı ilk günden vadeliye koyuyorum, kalanı idareli bir şekilde kullanmak zorunda kalıyorum zira kredi kartım filan yok.. çok acil durumlar için 250 liralık bir ek hesap açtım ayın son günlerinde onu kullanmam gerekiyor bazen


  • bcdhms  (29.08.15 15:58:58) 
Kolay acilmayacak bir kumbara ve her ay maas gunu biriktirmek istedigin para kadar doviz cinsi alip o kumbaraya atacaksin. Disini sikacaksin bak sonra neler birikmis olacak.


  • isott  (29.08.15 16:18:33) 
yalnız yaşıyorsan ev arkadaşı bulabilirsin.


  • Traveller  (29.08.15 16:20:29) 
kesinlikle ama kesinlikle, ev araba alicam mantigi ile para biriktirmeyin.

diyelim belli bir birikim istiyorsunuz, ev almak icin , para kazanmaniz lazim, biriktirmeniz degil.

para kazanmanin da tek yolu var, is kurmak.

10-20 bin biriktirip bununla is kurmanizi öneririm, memur, ya da baglayici kontrat sahibi iseniz kardes, anne, baba adina is kurabilirsiniz gayet basit sekilde. bu durumda hem para kazanir hemde gercekten bir katma deger yaratabilirsiniz. ek olarak istediginiz ve seveceginiz , zevkle yapacaginiz bir is oldugundan, hem ciddi bir zevk ve eglence kaynagi olur hem de kendi isiniz olmasi dolayisi ile motivasyon kaynagi.

aklinizda hic bir fikir yok ise, bir kac arkadasinizla deneyebilirsiniz.

bunun yaninda, ev, araba seklinde ciddi baglayici kredili seylere girerseniz hayatinizdan ne zevk alabilirsiniz ne de rahat hareket edebilirsiniz.

isterseniz bir kac tüyo verebilirim özelden. aksama yazabilirim tekrardan.

bunlarin yaninda baska tavsiyem ise egitim, mba, executive programlar gibi programlara da yazilabilirsiniz, hem taksitle kaliteli egitim alir hemde hayatinizi degistirebilirsiniz.
  • kurnaz  (29.08.15 17:19:58) 
ot gibi yaşayarak para biriktirebilirsin ben öyle biriktiyorum.


  • cannibal corpse  (29.08.15 17:21:56) 
Kendinize aylık bir harcama bütçesi belirleyin, borçlarınızı da duşun. Kalan bakiyeyi direk aylık mevduat yapın (enpara). Böylece o paraya dokunamayacaksiniz. Her ay üstüne ekleye ekleye bunu devam ettirin. Bireysel emekliliği sallayın.


  • orient blue  (29.08.15 17:57:12) 
bir bankada vadesiz hesap açıyorsun.
eğer maaşın bankaya yatıyorsa maaş yatan hesaptan açtığın diger hesaba düzenli virman talimatı veriyorsun.
sonra bir de gram altın veya altın fon hesabı açıyorsun.
altının gramı 90 tl nin altına düştükçe birikim için açtığın vadesiz hesaptaki paranın tamamıyla gram altın alıyorsun. altın 91 lira olduğunda alımı bırakıp vadesizde biriktirmeye devam ediyorsun.
90 altına düştükçe biriken parayla altın alıyorsun.
104 lirayı geçince altının gramı altınların hepsini satıyorsun.

bunların hepsini internet bankacılığından yapabilirsin. ayda 2 kez kontrol etmen yeterli.
  • karlmarx  (29.08.15 18:24:01) 
yine bir şeyin borcuna, kredisine gir. borç olmadan bu yaşlarda para biriktirmek çok zor oluyor.


  • kalpsiz mikrop  (29.08.15 19:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.