[]

Sıfır eve taşınmak?

İnşaatı yeni biten bir eve taşınacağım 20 gün sonra.

Elektrik, doğalgaz, su, internet vs için ne yapmak gerekiyor?

Çalıştığım için 1 gün izin alıp işlerin hepsini tamamlamak istiyorum ama sıfır ev için prosedürlerin ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok.

Daha önce böyle bir tecrübesi olan birisi yardımcı olabilir mi?

Teşekkür ederim.

 
ev sahibi misin kiracı mı?

su sayacı takılı değilse onun takılması lazım önce.
su ve elektrik için: ilk defa açmak için iskan belgesi ve tapu ile gidip kayıt ücreti ödeniyor ev sahibi tarafından. o olmadan abonelik açmıyorlar. dask'ın da olması lazım mutlaka

doğalgaz için: sayacı abonelik sırasında igdaş veriyor. onu alıp yetkili tesisatçılardan birinden randevu alıyorsun takması için. o da taktıktan sonra görevlilerin kontrole gelip gazı açmaları için randevu alıyor. 2-3 günü bulabiliyor bu.

edit: istanbul için bu yazdıklarım bu arada..
  • nrmnm  (29.08.15 15:10:59 ~ 15:11:49) 
ev sahibiyim.


  • merak ediyorum  (29.08.15 15:11:59) 
hepsi için belediyede oturma izni çıkmış olmalı bina için.
elektrik işi daha sinir bozucu, tüm apartmanın tesisatı onaylanmış olmalı ve daire sahipleri hep birlikte başvuruyor. en azından burada öyleydi. bütün bunlar tamamlanınca haber veriyorlar, gidiyorsun yarım saatte halloluyor.
su kolay, belediyeye gidince hallediyorsun.
doğalgazda başvuruyorsun, sana bir iki ay içinde geliriz diyorlar, kontrol ettikten sonra yapıyorlar.
internet ne bağlatacağına bağlı. ttnet vs. için telefon kutusu olmalı evde, elektrik işi gibi sinir bozucu. erken gelmeleri için ikna etmeye çalış.
uydunet de pek farklı değil. sokakta kutu varsa bile binaya kablo çekmeleri lazım.
  • yalnux  (29.08.15 15:14:30) 
ev sahibiysen, dask varsa ve iskanda vs. bir problem de yoksa su ve elektriği aynı gün içinde halledersin. 2 farklı ücret ödeyeceksin yalnız bunlar için. biri ilk kurulum ücreti gibi bir şey, diğeri de abonelik ücreti. abonelik ücretini evden çıkarsan geri alabiliyorsun ama diğeri geri ödenmiyor. doğalgaz işinin anlattığım sebepten 1 günde hallolması zor.

internet işini superonline tamamen telefon üzerinden halletmişti bende. modemi işyerine getirip sözleşmeyi orada imzalattılar. hat çekmeye gelen dayı arayınca akşam gelmesini rica etmiştim. o şekilde deneyebilirsin..
  • nrmnm  (29.08.15 15:23:40) 
eğer binada telefon şebekesi yoksa interneti minimum 6 ay unut. yeni binalara şebekeyi hemen çekmiyorlar.


  • mr.goodcat  (29.08.15 23:24:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.