[]

3 gün önce doğum yapan kedi..

ağzı açık soluyor, ateşi mi var acaba? yoksa sıcaktan böyle mi oldu anneceğiz?
normal mi ki bu süreç?

ek : bir de çok sık nefes alıyor.

ek 2: sıcaklıyor herhalde, gitti kuvvetli esen bir yere yattı. sonra yavruların yanına geri döndü.

 
susuz kalmış.


  • himmet dayi  (29.08.15 11:50:13) 
yanında su var mı? süt veren kediler çok su içer ve su yoksa susuzluktan bu şekilde nefes alıyor olabilir.
göz ya da burnunda akıntı var mı? bir yerden düşmediğinden ya da şiddet görmediğinden emin misiniz? hafifçe dokunun kediye. herhangi bir yerine eliniz geldiğinde bağırıyor mu? bunlardan birileri varsa veterinere danışmanız yerinde olur.

  • madarch  (29.08.15 11:55:39) 
@himmet dayı & @madarch

yanında su var, düzenli olarak tazeliyoruz zaten. bir yerden düşmedi, ağzı burnu sağlam, üşütme aksırma tıksırması yok.
enfeksiyon kapmış olma ihtimali de yok bence, doğumdan önce de bizdeydi ve aşısı vb şeyler halihazırda tam.

yavrular mı sıcaklatıyor acaba diye düşündük, ama derin ve sık da soluyor hayvan. vajina girişinde ağrı ihtimali aklımıza en çok yatan, kontrol edebildiğim kadarıyla vajinanın kendisini toparlayamaması gibi bir durum da söz konusu değil.

doğum yapan kedilerde ilk birkaç gün görünen bir şey mi acaba diye soralım dedik. dün yoktu çünkü, bugün başladı.
  • kaymaktutmayansicaksut  (29.08.15 12:23:01) 
sıcaklıksa mesele suyuna bir iki küp buz da atabilirsiniz. bebeklerin hemen yanına onlardan ayrı yatabileceği ama gözlerini ayırmayacağı bir yer yaparsanız arada orada dinlenip serinler.

bebekler anneyi düzenli emiyor mu dikkat edin. bebekler emmediğinde memede bekleyen süt de vücut sıcaklığının artmasına sebep oluyor. (enfeksiyona karşı vücut savunması)
  • madarch  (29.08.15 12:38:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.