[]

Windows'da antivirüs yazılımı gerekli mi?

Misrocoft'un kendi yazılımı iş görür mü yoksa ayrı bir tane satın almak lazım mı? Bilgisayarı konuyla alakasız insanlar kullanacak o yüzden biraz endişeliyim.




 
Sensin fanboy. Bilgisayar topluyorum. Onu da ekleyeyim mi listeye ondan soruyorum.


  • alperz  (28.08.15 17:55:25) 
firewall + antimalware + anti virus + adblock kurun derim.
antimalware için malwarebytes oneririm.
antivirus icin para verecekseniz kaspersky iyidir.
digerlerini parasiz edinebilirsiniz.
  • chaotic good  (28.08.15 17:56:09 ~ 17:56:35) 
e kardeşim windows'un ustasıyım demedim ki zaten. windows'la alakam yok kıramayacağım birinin ricası üzerine yardımcı olmaya çalışıyorum.

he mekçiyim nolmuş? ölelim mi yani?
  • alperz  (28.08.15 17:57:55) 
şimdi bu kaspersky'ye baktım. bir yıllık fiyatı sadece antivirüs için 60 lira, total security alırsam 100 lira. hepsini kaspersky'den alsam olmaz mı? tek pakette bitirelim işi. değmez mi yoksa?


  • alperz  (28.08.15 18:02:50) 
kaspersky internet security al geç hocam o zaman, firewall + antivirus oluyor bildiğim kadarıyla. Bir süre önce korsanını kullanmıştım ama key aramak vs pek haz etmiyorum şimdi AVG Free antivirus kullanıyorum, firewall'um yok(windowsunki dışında). Aslında internette ne yaptığını bildikten sonra bedava çözümlerle bile sıkıntı çıkmıyor ama şirket işlerinde ya da "konuyla alakasız" insanların kullanacağı bilgisayarlarda lazım.


  • rodriguez2  (28.08.15 18:19:28) 
total security malware e karsi da koruma sagliyor ise evet alinabilir.
adblock + kas total sec iyi gibi gozukuyor.
tabii bu dediklerim pcyi pek bilmeyen kullanicilar kullanacagi icin :)
  • chaotic good  (28.08.15 18:25:14) 
Peki, Windows 10, 8G ram, AMD A6 işlemci ile total security rahat çalışır mı?


  • alperz  (28.08.15 18:53:45) 
gerek yok.

malwarebytes kuruyorsun. anlık korumayı kapatıyorsun. ssd varsa 2-3 günde bir, ssd yoksa haftada bir **güvenli mod**da taratıyorsun. yani programı sadece taratmak için kullanacan. firewallıydı antiloggerıydı cidden hiç gerek yok hepsini tecrübeledim. çok güvenmediğin bir dosya olursa vm kurup orda açarsın
  • patr  (28.08.15 23:52:32) 
@patr
okumadiniz sanirim, kendisi kullanmayacak, konu ile alaksiz kisiler kullanacak diyor.
o yuzden bilincli kullanicilar olmadigi icin bunlari oneriyoruz.
  • chaotic good  (29.08.15 00:31:47) 
hiç fark etmez

illa isteniyorsa anlık koruma da açılabilir ama malwarebytes tek başına yeter
  • patr  (29.08.15 19:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.