[]

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

Ben İngilizce hazırlığı geçip -Bilgisayar Mühendisliği- lisans bölümüne kayıt yaptırmaya hak kazandım. Şimdi sorum şu:

İngilizce hazırlığı geçsem de, İngilizcemin dersler için -yani listening için- yeterli olmadığını düşünüyorum. Siz olsanız İngilizce mi çalışırsınız yoksa -derslere kolaylık olması için- programcılık mı çalışırsınız?


 
okul açılana kadar diyosun di mi? yahu gez dolaş dinlen bişeyler yap. sonra uğraşıcaksın zaten yeterince.


  • tepedeki psychedelic adam  (28.08.15 17:10:25) 
@acemi biliyorum ingilizceyle sorunun olmaması gerektiğini. Ben kısa süreli çözüm için soruyorum.

@tepedeki psychedelic adam aynen öyle. En azından okul açılana kadar.
  • Barbaros59  (28.08.15 17:12:57) 
İngilizce hazırlığı geçtiysen hiç yoktan kendin araştırıp öğrenecek seviyeye de geldin demektir.

Elbette dersi hocadan dinleyip anlamak önemli ama cebinde İngilizce olduktan sonra sana yardımcı olabilecek binlerce kaynak var internette. Zaten zamanla da terminolojiye alışır, hocaları da anlamaya başlarsın. Hangi üniversiteden bahsediyoruz bilmiyorum ama birçok üniversitedeki hocaların İngilizceleri de ders anlatımları da advanced seviyede değil maalesef.
  • an engineer  (28.08.15 17:14:30) 
Ders kitaplarini simdiden al okumaya basla. Bilmedigin sozcukleri ogren. Boylelikle hem Ingilizce calismis olursun hem de okuldaki konulara hazirlik yapmis olursun. Bir Ingilizce ogretmeni olarak tavsiyem bu sekilde.


  • Traveller  (28.08.15 17:21:05) 
İkisine de gerek yok. Ne kdar ingilizce calisirsaniz calisin zaten basta anlayamayacaksiniz hocalari, normalde ingilizceyi anlasaniz da anlayamayacaksiniz cunku hocalar acayip konusuyor yani her birinin telaffuzuna ayri ayri alismak gerekiyor. Okul acilsin bir iki hafta sonra cozulur sorununuz, zamanla iyice artar anlama oraniniz da. Konuyu kacirmayacak kadar anlayip derste tamamrn anlamaya baslayama kadar sonrasinda tekrar ederseniz dersin konusunu sorun yasamazsiniz.


  • mutevazi  (28.08.15 17:23:54) 
@traveller daha ders kaydı yaptırmadım. Dolayısıyla hangi derslerin okutulduğu bilgisine de ulaşamadım henüz.

@acemi aslında bir ara onu düşünmüştüm ama şimdilik birisine yoğunlaşırsam daha iyi olabilir diye düşündüm.
  • Barbaros59  (28.08.15 17:26:39) 
Derslere curriculumdan bakabilirsiniz bu arada, bilgisayar muhendisligi birinci sinif birinci donem dersleri bellidir sonucta illa ders kaydi yapmaniz sart degil.


  • mutevazi  (28.08.15 17:32:35) 
Taze bir bilgisayar mühendisi olarak söyleyeceklerimi uygulasan da uygulamasan da aklının bir köşesine yaz diyorum öncelikle.
-İngilizce bizim için ekmek su gibidir amaa hoca dersi 4 sene boyunca simple present anlatacak ve biz sayısalcıyız bizde edebiyat felan yok öyle kelime çıkartmak felan saçmalığın danişkası olur ancak. Hazırlığı geçen adam zaten bir seviyeyi aşmıştır. Öyle kasılcak korkulcak bir durum yok ortada. Ben 60 ile geçilen hazırlığı 61 ile atladım üç senede bölüm bitirdim koysa bana koyardı. Listeningini geliştirmek istiyorsan otur yabancı dizi izle film izle ama tatiline kıyma gözünü seveyim okul başlasın zaten hayvan gibi çalışacaksın.
-Programlama için de introduction ve object oriented programming o kadar kolay dersler ki zaten sen sıkı tut, labları kaçırma ikisinden de A ile geçersin hoca sıfırdan anlatıyor sen dersle ilgili ol kaçırma kafi. Hangi programlama dili kullanılacağını öğrenirsen bana mesaj at ben sana benim ders notlarımdan yollarım bulunsun diye. İnternet pdf kaynıyor para paçandan akmıyorsa 100 küsür lira sakın bir kitaba verme.
  • cilekli pasta  (28.08.15 17:55:03) 
@çilekli pasta, üşenmeyip bu kadar uzun ve detaylı bir cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Aklımdaki soru işaretlerini tamamiyle yok eden cevap bu oldu. Cevabın için minnettarım. Önünde ceketimi saygıyla iliklerim.


  • Barbaros59  (28.08.15 18:06:19) 
Birinci sınıfsan eğer zaten seçmeli ders sayınız ya AZ olacak ya da hiç olmayacak. Eğer bir özel üniversiteye başlıyorsan hocalarınla görüşebilirsin Onlar sana ders içerikleri konusunda yardıma olacaklar. Devlet üniversitesiyse öğrenci işlerine git sana ders listeni verirler. Ders listesine bakman eğer varsa seçeceğin dersler konusunda da sana ışık tutacaktır.


  • Traveller  (28.08.15 18:09:17) 
ingilizce önemli fakat hangi okulda hazırlığı atladığınız da önemli. bazı okullarda (genelde eğitim ingilizce olmayan) 15 sene hazırlık okusanız da bir halt olmuyor. öte taraftan gerçekten ingilizce eğitim veren (hocaların türkçe anlatıp yalandan sınavların ingilizce yapıldığı okulların harici) okullarda mecburen ingilizce okumak,yazmak ve dinlediğinizi anlamak zorunda kalıyorsunuz. dolayısıyla ingilizce sorun olmuyor. yani ingilizceniz yeterli değilse bile dönem ortalarına doğru adapte oluyorsunuz.

bence hazırlığın goygoy tarafına odaklanın. ailenizin maddi kaygısı yoksa hazırlık okuyun gezin, farklı bölümlerden insanlarla tanışın (ileride lazım olacak).

bu arada hazırlık atlayıp pişman olan (ingilizce sorunum yok) biri tarafından yazıldı bu satırlar.
  • paltar yuyan masin  (28.08.15 18:11:28) 
@paltar yuvan masin, bir yıl ingilizce hazırlık okudum. İngilizce çok iyi öğrettiler, bayağı şey öğrendiğimi hissediyorum ama yine listeningten şüpheliyim. Bu soruyu o yüzden sordum. Okulun eğitim dili %100 ingilizce.


  • Barbaros59  (28.08.15 18:17:49) 
dostum bölüme gittiğinde birçok şüphenin yersiz olduğunu anlayacaksın. bundan 10 yıl önce %100 ingilizce olan bölümüme başlarken ben de tamamen aynı hissiyata kapılmış ve bir şeyler yapmaya çalışmıştım. naçizane fikrimce şu an yapabileceğin en iyi iş arkana yaslanıp okulların açılmasını beklemek. tüm sene zaten bu noktaya gelmek için uğraştın ve dinlenmeyi hak ettin. gereksiz meşguliyetler icad ederek kendine eziyet etme.

aynı yoldan geçmiş bir abi tavsiyesi.
  • kuul  (28.08.15 19:07:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.