[]

Üniversiteyi bitirip okuduğu bölümden pişman olanlar

Var mı?

Hangi bölümü okuyup neden pişman oldunuz, neden bırakamadınız? Şimdi maddi-manevi koşullar oluşsa bir başka bölüm okumak için tekrar sınava hazırlanır mısınız?


 
ay haftada bir bu tip sorulara cevap veriyorum. ne çok kararsız var aramızda :)

mühendislik ve işletme(aöf) okudum, 2 farklı okulda yüksek lisans yaptım. işe girdim çalıştım.
konservatuvar okuyorum şu anda.
pişman oldum diyemem, herşeyden bir ders alıyoruz bence. dediğin gibi maddi/manevi koşullar ancak oluştu, hazırlandım kazandım.

mutsuz olacağınız bir iş yapmayın, hayatı zindan etmeyin.
  • jimjim  (28.08.15 11:41:59) 
pişman. iktisat mezunu. koşullar oluşsa, okulla uğraşmam dalgama bakarım. bunu sevdiğim ve daha başarılı olabileceğim bir alanda yapmış olmayı isterdim.


  • jaaaccckkk  (28.08.15 11:46:49) 
kamu yönetimi. iş yok, teknik lise, yüksekokul, sağlık alanı çok genişmiş.


  • modoniyon  (28.08.15 12:00:53) 
Var ben! Ingilizce öğretmenliği okudum fakat bir türlü tat alamadım öğretmenlikten. Tamam keyifli bir meslek, insan gençlerle bir arada olunca hep dinamik kalıyor ama şimdiki aklım olsa el becerilerimi ve yaratıcılığımı daha fazla kullanabileceğim bir meslek tercih ederdim, mimarlık, ressamlık, tasarımcılık gibi. Peki tekrar hazırlanıp sınava girer miyim? Kesinlikle hayır, artık uğraşamam. Çünkü çalışmanın ve para kazanmanın tadına vardım bir kere. Okul ile işi bir arada yürütemem. Ha dersin ki birkaç yüz milyon kadar çok büyük bir para geçse eline işi bırakıp okur musun tekrar, bir saniye bile düşünmem okurum.


  • köstebek kurabiye  (28.08.15 12:09:38 ~ 12:10:38) 
Ben varım.
Mühendislik okudum. İstemeden okuduğum için pişman oldum, hayata atılma acelem olduğundan birakamadim.

Şimdi destek çıksalar, çalışmak zorunda olmasam okurdum. Sabahta şimdi destek olsalar yeni bi bölüm okur muyum diye düşünmüştüm iyi mi.
  • bokmuhendisi  (28.08.15 13:04:58) 
köstebek kurabiye +1

ben hiç çalışmadım. bu mesleği yapmak da istemiyorum.

tekrar okumak isterim. imkanım da var. ancak sınav mınav kasamam bu saatten sonra. zaten 4 sene uzatıp bitirdim okulu. bana bir kaç yüz milyon değil 5 milyon verseler yeter. bir kaç sene fıstık gibi yaşar parayı yerim. sonra da intihar. oh, mis.
  • m murphy  (28.08.15 13:08:45) 
denizcilik işletmeleri bitirdim. tercih kurbanıydım diyebilirim ama tekrar hazırlanma şansım yoktu. şimdi bitti ve pek hevesli değilim meslek için. farklı sektörlerde şansımı denemek isterdim ama henüz icraat yok. başka bölüm okurdum ama sınavsız alsalardı :)


  • blue_heart  (28.08.15 14:20:03) 
İktisat okudum.Bölümden yana pişmanlığım yok ama keşke ingilizce olarak okusaydım diyorum.


  • murtiii  (28.08.15 16:04:05 ~ 16:20:43) 
çok pişmanım ama olması gerekenler oldu diyerek kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. finans okudum. bahsettiğin koşullar oluşunca yeniden okuyacağım inşallah, evet.


  • denne  (28.08.15 16:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.