[]

yurt dışından oy kullanmak için (bilale anlatır gibi)

şimdi biraz araştırıyorum ama çok vaktim yok ve tam anlamadım. sanırım sorun bende. süreci bilen biri beni doğru prosedüre çıkır çıkır yönlendirse ne iyi olur.

bir ay sonra filan yurt dışına çıkıcam ve seçimde orda olucam. uzun süreliğine gidiyorum ama oturma izinli değil. seçmen kağıdım da normalde türkiye'deki adresime geliyo filan. ben napmalıyım? konsolosluğa gidip adres beyan formu vermekten bahsediliyo. oturma iznim olmadığı halde adres beyan edebilir miyim? bunu oradan mı yapmalıyım buradan mı? daha vizem çıkmadı, şimdi yapmak istesem nasıl olucak?


 
  • halanne  (27.08.15 23:59:38) 
teşekkür ederim ama burada ikametten filan bahsediliyo. benimki birkaç aylık bir şey olucak ve bunun için oturma izni almam gerekmiycek. yani adres değişikliği için konaklama belgesi filan mı göstermeliyim? ve yarın son gün ise nereye gitmeliyim?


  • snape i başından beri tanırım  (28.08.15 00:04:33) 
benim bildiğim oturma iznin yoksa yurtdışında oy kullanamazsın. seninki yurtiçinde 2-3 ay başka şehire gidip orada oy kullanmak istemeye benziyor. ikameti aldırmadıktan sonra olmuyor böyle birşey.


  • neyehbe  (28.08.15 00:14:55) 
www.eksiduyuru.com


böyle bi şey gördüm ne yanlış yönlendiriyosunuz bilmeden? yok sizin dediğiniz gibiyse peşin çemkirdiğim için sorry ama şurda okuyan insanları oluyosa da vazgeçiriceksiniz saçma sapan.
  • snape i başından beri tanırım  (28.08.15 00:36:47) 
lutfen gideceginiz ulkede konsoloslugunuzun facebook sayfasini begenin/takip edin. Viyana konsoloslugu mesela duyurusunu yapmis, kopyalayamiyorum ne yazik ki ama kendi konsolosluk sayfanizi begenirseniz soru da sorabilirsiniz. Lutfen yapin.

Der grund un da dedigi gibi, adres beyani icin oturma izni sart degil!
Ama tarihler cok yakin vakitte, lutfen dikkat edin. Ben yarin tam proseduru ogrenip, aciklayip ustte sabitlenmesini isticem.
  • kuehles blondes  (28.08.15 00:44:18) 
ikametgah değişikliği yapmadan yurt dışında ya da sınırda oy kullanılamaz. bunda yanlış yönlendirilen bişey yok, kural bu. yarın mesai bitimine kadar adres değişikliği yapabilen herkes gösterdiği yerde oy kullanabilir.

yurt dışında adres değişikliği yapabilmek için, o ülkedeki konsolosluğuna başvurmak gerekir. turkiyedeyken ben amerikada olucam diye ileriye dönük adres değişikliği yapılamaz.

edit: der ground'un açıklamalı cevabından sonra şimdi tekrar özür dileyebilirsin.
  • halanne  (28.08.15 00:51:55 ~ 00:53:28) 
  • halanne  (28.08.15 00:54:05) 
ben gündüz okudum bu haberi. yskdan teyit almadım. ama salaklık bende hala turk basınına güvenip insanlara cevap veriyorum.

adama cevap veriyoruz, bi de çemkiriyor. sonuçta adres beyanı ya da ikametgah adı her ne boksa, gerekli mi gerekli, o olmadan oy kullanabilir mi kullanmaz. cevap doğru mu doğru, doğru. velev ki yarın ya da 10 eylül, kendisi bir ay sonra çıkıcakmış zaten yurt dışında. her halukarda oy kullanamayacak.
  • halanne  (28.08.15 00:58:58) 
asdkfkasfd ne gerginsiniz ya. tiklemiycem daha çok gerilin xd


  • snape i başından beri tanırım  (28.08.15 01:00:33) 
Su anda kim kime cemkiriyor :(

Benim turkiyedeki ikametgahim duruyor, hicbir sey oynamadi. Muhtarliktan gidip oturdugum semtteki ikametgah aliyorum ama yurtdisi secmen kutugunde kayitliyim cunku adres beyani yaptim. Ikametgahimi aldirmadim, adres beyani yaptim.
Ikisi farkli seyler.
Ben yarin viyana baskonsoloslugundan tam olarak ogrenicem. Bakalim artik.
  • kuehles blondes  (28.08.15 01:17:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.