[]

Bilkent Bankacılık ve Finans

(ögrencim yazmıstır) Merhabalar Size bir sorum olacak. Ben Bilkent Bankacılık ve Finans Bölümünde okumayı düşünüyorum.( burslu )
Oncelıkle Burslu Gırmeyı ayrıca mezuniyet sonrası işletme yukseklisansı yapmayı dusunuyorum. Sızce mezun olduktan sonra kaliteli iş sahibi olma ve yurtdışında kaliteli bir master yapma olasılığım nedir ? Son olarak bölümün avantajları ve dezavantajları hakkında kısa bilgiler verirseniz çok sevinirim. Bilgileriniz için şimdiden teşekkur ederım…

bölüm hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?

 
fransızcanız yoksa bu bölümü çok düşünmeyin, normal bir iktisat, bankacılık bölümüne girin derim. çünkü hem fransızca öğreneceksiniz, hem de teknik konuları öğreneceksiniz. bilmiyorsanız hazırlık okuyacaksınız. hatta ingilizceniz de yoksa önce ingilizce hazırlık, ardından fransızca hazırlık derken beş yılda anca bölüme geçersiniz. çoğu insan bu noktada zorlanıyor. yüksek okul mezunu olacağınızdan yüksek lisans konularında da (en azından eskiden öyleydi) sıkıntı yaşayabilirsiniz.
bölüm küçüktür, az kişi vardır. (ben son 6 yılını bilmiyorum ama)
bence istediğiniz üniversitelerin bölümlerinde verilen dersleri inceleyin. bilkent'in prestiji bu bölüm için de geçerli olsa da çok muhteşem olduğunu düşünmüyorum. hala aynı binada ders yapılıyorsa (ki büyük ihtimalle öyledir) prefabrik bir binada öğreniminizi tamamlayacağınızı da bilin. ha ne derece önemli bilemem ama söyleyeyim dedim.
  • kediebesi  (27.09.09 22:41:03) 
kaliteli isten kastiniz nedir bilmiyorum ama mezun olduktan sonra iki dil biliyorsunuz diye sizi havada kapmayacaklar, bunu iyi bilin. diger isletme iktisat mezunlarinizdan bu anlamda cook da buyuk olumlu bir farkiniz olmayacak.. okumasi kolay bir okul degildir ancak burslu girdiginiz icin diger bolumlere nazaran ayri bir populeriteniz olacak, sinav donemleri ve proje teslim zamanlari calip duran telefonlara ve faydaci arkadasliklara alismaniz lazim. jean monnet bursunda goreli bir avantajiniz olaiblir master dusunuyorsaniz, onun disinda tanidigim diger insanlar gidip paralarini verip yaptilar masterlarini. yuksekokul olusu ile ilgili herhangi bir problem yasamazsiniz ne is arama safhasinda ne de master basvurularinizda, coook iyi bir bilgisayar bilgisi ile mezun olursunuz bu okuldan. pek cok yeni mezun en temel excel formullerini kullanmaktan bihaberken siz excel le harikalar yaratabilir, supper renkli sunumlar hazirlayabilirsiniz. bu is yasaminda sizi alternatif bir bilgi islemci olarak gormelerini sagliyor. ama onca puani alip bu bolume girmemenizi tavsiye ederim. en azindan kendim icin bu pismanligi su an rahatlikla ifade edebiliyorum.


  • hot tequila browwn  (28.09.09 09:38:34) 
bir de şunu eklemek istiyorum.
üniversite lise gibi değildir, kafanı açıp içine bilgiyi boşaltıp çıkışta da kartvizitlerini vermezler iş için. çok gayret gerektiren bir uğraş üniversite.
yani bu bölüme gidip çok çalışarak, diğer bölümlerden dersler alarak, arkadaşın dediği gibi bilgisayar kurdu olarak mezun olursanız, o an bile 5 sayfa olan cvnizle kariyer günlerine katılırsanız çok şahane işler bulur, gayet güzel geçinir gidersiniz.
ha bütün bunlar için bilkent'in size sağlayacağı olanaklar da tabi ki çok fazla. işin sırrı bunları kullanabilmekte bence.
üstelik etrafınızda sadece mezun olmayı kollayan, genç, hareketli ve oynak bir grup olacak :)
o bölümde değildim ama ben bile ilk 3 yılımı ideallerim, derslerim ve hobilerimle geçirdikten sonra son sene tamamen cıvıttım. bence insanlar olgunlaştıktan sonra üniversite okuyup uzmanlaşmalı :) o yaşta olacak iş değil.
  • kediebesi  (28.09.09 10:14:39) 
teşekkür ederim cevaplarınız için.


  • therevo  (28.09.09 17:56:06) 
kedi ebesi size ayrıca katılıyorum, insanlar gercekten belli bir olgunlugu kazandıktan sonra universite okumalı.


  • therevo  (28.09.09 17:59:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.