[]

Tezsiz Yüksek Lisans vs Sertifika Programı

İkisinin aynı şey olmadığı açık tabi. Ama yine de kafam karıştı.

Pazarlama İletişimi sertifika programına gitmek istiyorum bir süredir. Ücretini de denkleştirdim, Kasım ayında açılmasını bekliyorum. 3000 tl civarı 6 haftasonu sürüyor program.

Halihazırda İstanbul Gazetecilik bölümünde kaydım var ama düzenli gidebildiğim yarım dönem hariç gidemedim, çünkü örgün öğretimdi, çalışınca olmadı ve hala bilimsel hazırlıktayım. Çok da ilgimi çekmedi zaten dersler de açıkçası.

Ama Marmara'da ikinci öğretim, tezsiz pazarlama programları var. Lakin fiyatları tabi dönem başına en az 4500 TL ^_^

Eh ben buna girmeyi beklesem 1 sene daha geçecek tabi. Ama sertifika alırsam Pazarlama yüksek lisansı yapandan çok mu geride kalırım? Zaten şu anda 3 yıldır reklam-pazarlama alanında çalışıyorum. Benim istediğim yeni bir yere başvururken sadece alaylı olarak gitmeyeyim de bir de resmi belgem olsun.

Lisansım İngiliz dili ve edebiyatı bu arada.

 
sertifikayı da tezsiz yüksek lisans diplomasını da parayı veren herkes alıyor. yine de sertifika programı emek ve sabır açısından daha değersiz gözümde.


  • devilred  (27.08.15 16:44:36) 
sertifikayı her halukarda alıyorsun ama tezsiz de olsa yüksek lisansta ciddi biremek harcıyorsun. alaylı gitmek istemiyorsan yüksek lisans yapman daha uygun olur.


  • kuzey li  (27.08.15 17:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.