[]

Grup Sağlık Sigortası Hk. Bir Soru

Arkadaşlar,

1) Grup sağlık sigortalarında kurumdan ayrıldığınızda sigorta şirketine "ben primi neyse ödemeye devam edip sigortalılığımı sürdürmek istiyorum." diyebiliyor musunuz?

2) (bu genel bir soru; hem grup sağlık sig. hem özel sağlık sig. için) Sigortalılığınız esnasında diyabet tanısı kondu diyelim, takip eden yenilemede sigorta şirketi ilgili hastalığa ait tedavi giderlerini a) kapsam dışı mı bırakıyor b) prim miktarını mı artırıyor c) poliçenizi aynı şekilde devam mı ettiriyor?

Aptalca sorular sorduysam kusura bakmayın, bu dünyaya yeni giriyorum.

Teşekkürler.

 
1) hayır diyemezsiniz çünkü grup sağlık sigortalarında tek bir poliçe vardır, herkese ayrı poliçe düzenlenmez. dolayısıyla sizin ayrı bir poliçeyi devam ettirmeniz mümkün değil. aynı teminatlar ile yeniden sigorta yaptırabilirsiniz elbet ama şirketin ödediği primin yaklaşık 3-4 katını ödersiniz

2) eğer teşhis sigortalı iken kondu ise takip eden yenilemelerde muaf tutamazlar, prim artar tabi ki çünkü risk var. cevap b

sorular aptalca değil, bundan çoook daha aptalca soruları onlarca kez açıklamamıza rağmen sigortalılardan duyuyoruz.
  • animalman  (27.08.15 12:15:26) 
değerli @animalman, yanıtlar için teşekkürler. bir de bu iki sorunun bileşimi gibi bir şey sorayım:

* kurumdan ayrıldınız ve normalde ödenen primin 3-4 katını, her neyse, ödemeye razı olarak aynı poliçe kapsamında sigortalılığınızı sürdürmek istiyorsunuz. sigorta şirketi size a) "sigortalılığını devam ettiren müşteri" olarak mı muamele ediyor yoksa b) "yepyeni bir müşteri" olarak mı? bunu şu nedenle soruyorum: kurumda çalışırken (yani grup sağlık sigortasından yararlanmaktayken) diyabet tanısı konduysa (a) geçerli ise ilgili tedavi giderlerini kapsam dışı bırak(a)mayacaklardır. (b) geçerli ise önceki sigortalılığın hiçbir hükmü olmuyor, müşterinin aleyhine bir durum söz konusu.

teşekkürler.
  • boshi  (27.08.15 15:47:11) 
1) aslında bu durum şirketle aranızda çözebileceğiniz bir durum. grup poliçelerinde kişi başına düşen priminizi hesaplarsınız işten çıktıktan sonra sizin payınıza kalan miktarı şirkete ödeyip poliçeden yararlanmaya devam edebilirsiniz, ama şirkete ödeyeceğiniz paranın girişini muhabese kayıtlarında resmi olarak görünmesi için şirkete verebileceğiniz herhangibir makbuz veya ona benzer bir şekilde kitabına uydurabileceğiniz bir fatura şeklinde yapılabilinir ama dediğim gibi bu durum şirketin esnekliğine bağlı. normalde bir çok şirket işten çıktığınızda sizin payınıza düşen primin iptali için başvuruda bulunur.

2)bu durumu poliçenizin özel şartlarına bakıp öğrenebilirsiniz. ama bir çok sağlık sigortasında "Poliçe öncesi var olan maluliyet veya hastalığın gerektirdiği ameliyat ve tedavi ile ilgili giderler ile tüm nüks ve komplikasyonları" kapsam dışındadır. sizin diyabet tanınız poliçe başlangıç tarihinden önce ise(sigorta şirketleri bu durumu araştırıyorlar) yaptığınız veya yapacağınız masraflar kapsam dışında kalacaktır. ayrıca poliçenizi hiç kullanmadığınız taktirde bir sonraki sene yenileme döneminde şirketler hasarsızlık nedeniyle poliçe priminde indirim uyguluyor aynı şekilde tam tersi durumda geçerli. hasarınız olduysa yenileme döneminde daha fazla prim ödersiniz ama diyabeti yine kapsam altına almazlar diye biliyorum. bunu direkt sigorta şirketinize sorup öğrenirseniz daha sağlıklı olur. bazı şirketler daha fazla primler bazı hastalıkları poliçeye dahil edebiliyor.
  • Bysb  (27.08.15 16:09:27) 
konuyu çok iyi bilen birine akşam danışıp yarın cevap vereyim olur mu? takipte kalç


  • animalman  (27.08.15 16:58:40) 
@animalman, çok makbule geçer valla, sağ olun.

@bysb, size de ayrıca teşekkürler.
  • boshi  (27.08.15 17:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.