[]

ogretmen ogrencinin telefonuna el koyabilir mi?

Mesaj atmis okul, soyle diyor
SAYIN VELIMIZ, OGRENCILERIMIZIN CEP TELEFONLARI SABAH ILK SAAT DERS BASLANGICINDA TOPLANIP SON DERS BITIMINDE IADE EDILMEKTEDIR. SINIFTA TELEFONU YAKALANAN OGRENCININ TELEFONUNA IDARE TARAFINDAN EL KONULACAKTIR. OGRENCIYE ULASMAK ICIN COK ACIL BIR DURUM OLURSA X NUMARALI TELEFONDAN ULASABILIRSINIZ. BILGILENDIRIR, IYI GUNLER DILERIZ.

Cocugun cantasinda duran telefonu ogretmen alabilir m? Kanun vs nedir?

 
disiplin yönetmeliğinde okul yönetiminin bilgisi olmadan ses ve görüntü alıcı/aktarıcı cihazlar kullanmak yasak. bu yüzden okul yöneticileri ve öğretmenlerine böyle bir hak veriliyor. "çantada duran telefon"un çantadan çıkmayacağı garantisi olmadığı için de neredeyse tüm okullarda sabah toplanıp akşam iade edilme uygulaması var.

mevzuat.meb.gov.tr

edit: bence velilerin de buna destek olması gerekiyor. öğrencilerin %99'unun telefonu okulda eğitim öğretimi engelleyecek şekilde kullandığı malum. şahsen dersimde o telefon çantadan çıkarsa değil el koymak pencereden atarım.
  • lancelot du lac  (27.08.15 11:18:21 ~ 11:21:48) 
öğretmen olsam bu konuda kanun kitap tanımam, telefon varsa alırım kardeşim. ister çantasında ister dolabında olsun, okul saatlerinde öğrencinin telefonla işi olmamalı.

eşim öğretmen olduğundan biliyorum, öğrencilerin telefonlarla neler yaptıklarını görseniz aklınız şaşar. özellikle bu snapchat denen yarrak kürek uygulama ile çocukların birbirlerine gönderdikleri fotoğrafları siz eşinize göndermezsiniz utancınızdan.

Bununla beraber, öğrenciler ellerinde bu şekilde teknolojik aletler olduğu sürece dersi dinlemeyi değil, derste nasıl olay çıkarıp bunun fotoprafını çekerim ya da videoya kaydederimi düşünüyorlar.

bu ve daha bilimum sebeple okulun bu kararına saygı duymanız gerekir bence.
  • teritori  (27.08.15 11:29:23) 
Lancelot du lac + 1
Teritori + 1

Öğretmen o çocuğun derste telefonu çıkartıp öğretmenin arkası dönükken nah çekerek poposunu videoya almayacağını ve bunu internette paylaşmayacağını nereden bilsin? Ya da şakalaşırken arkadaşlarını uygunsuz durumda çekmeyeceğini? Sonuçta her türlü velet var, sınıfta telefon bulunması aklınızın almayacağı çok değişik rahatsızlıklara neden olabilir. Kalki ki hiçbir öğretmen ders anlatırken kayıt altına alınmak istemez (ki sınıfta telefon varsa her zaman böyle bir ihtimal vardır). Eğer öğrenci böyle bir şey yapıp bir de yayınlarsa öğretmen şikayetçi olup mahkemeye verdiği takdirde yine çocuğun ve velisinin başı yanar.

Uzun lafın kısası, evet el konulabilir ve konulmalıdır.
  • köstebek kurabiye  (27.08.15 11:30:18 ~ 11:32:07) 
Belirtilen davranislari tasvip etmiyorum zaten. Sadece ogretmenin canta, ust arama gibi hakki var mi, telefona surekli olarak el koyabilir mi bunu sormustum.


  • sckxyss  (27.08.15 11:36:43) 
tabi ki hakkı var. amaç disiplini sağlamak


  • ütopya  (27.08.15 12:31:43) 
Turkiye Cumhuriyeti'nde derslerin yapilmasini engellemek anayasal bir suctur... diye saglam bir kanun var bildigim kadariyla. Ucu acik. O kanun da cep telefonundan once cikti. Cep telefonu da cocugun derse katilimini engelliyor.


  • Traveller  (27.08.15 12:42:49) 
sınıf arkadaşının etek altı videosu gibi videoların internet ortamına düşmemesi için engelleyici bir tedbirdir. yapan oç'ler yok mu? var. kurul toplantısında karar alınabilir. çantada durması bişey ifade etmez. ne zaman çıkarıp ne zaman çantaya koyacağını sürekli takip edemezler.


  • optum kib bye  (27.08.15 13:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.