[]

kuru mama yer yemez kusan kedi

evdeki ufaklığa yaklaşık 1 aydır bonacibo mama veriyorum. etraftan övgüleri fazlasıyla duyduğum için denemek istedim, kedicik de çok sevdi. bonacibo geleli yaş mama sırnaşmaları da kalmadı hatta çok sevdi deli gibi yiyo. kutunun üzerinde yazandan fazla da vermiyorum genelde ama bazen eve geç geleceksek kabını biraz daha fazla dolduruyorum ki işimiz uzar da gecikirsek aç kalmasın akşama da kabında mama kalsın.

geçen hafta şehir dışı yolculuğa gitmem gerekti. valizimi hazırlarken gideceğimi anladı sanırım valizin içinden çıkmadı. ben çıkarttıkça o girdi yattı. en son işimi bitirip valizi kapattığımda bütün gece üstünde yattı. sabah kalktığımda odanın girişindeki halıya kusmuştu. ama herhangi bir köpük, iltihap vs yoktu yalnızca kuru mama yemiş ve hiç çiğnememiş bütün bütün yutmuş, bir de su içmiş onları da olduğu gibi çıkarmış. gittiğim gün bütün odalarda beni aramış ve sonrasında da aynı şekilde mama kabını çok kısa sürede bitirip üstüne su içip yatağıma ve yatağın yanındaki halıya kusmuş. eşime bikaç gün kuru mama yerine sulu yemek vermesini söyledim, benim olmadığım 2 gün de eşimin hazırladığı yemeklerden yemiş ve o günden beri yeniden kusmamıştı. ben 2 gün sonra geldiğimde yeniden kuru mamaya döndük.

yarın da tatile çıkıyoruz yine valiz hazırladık aynı gitmeyin sırnaşmalarını yeniden yaşadık, yine valizin üzerinde yattı. bu sabah da her gün yaşanan sabah oyunundan sonra koşarak gitti yine mama kabını hızlıca yedi suyunu içti. koşarak geldi ve bu sefer yatağın yanındaki komodinin üstüne ve yanındaki halıya kustu. temizlerken baktım yine çiğnememiş bile bütün bütün yutmuş bütün kuru mamaları

bakıyorum haline kesinlikle halsizlik, ağız kokusu, ishal vs bir şeyi yok aksine canavar gibi koşturup atlayıp duruyo evde. bu kusma durumları da ortaya valiz çıkmadıkça hiç olmadı.

bu durum gidişimizi anladığından verdiği bi psikolojik tepki mi, yoksa ortada bi sorun var da veterinere götürmeli miyim emin olamadım. aşıları tam ve yeni bitti zaten, iç dış parazit de yeni yapıldı. dediğim gibi hiç bir şekilde hastalık belirtisi yok neşesi, enerjisi yerinde.

benzer şeyler yaşayan var mı aranızda?

 
cevap veriyorum ya da vermişsiniz:

"oyunundan sonra koşarak gitti yine mama kabını hızlıca yedi suyunu içti."

%87,96 hızlı yemeye bağlı bir durum. her bavul hazırlamanızda yemeği yeme hızı da artıyor mudur acaba?
  • unique hint kumasi  (27.08.15 09:11:06) 
@unique normalde mama kabı hep yerinde ve gün boyu içinde mama oluyo bu yüzden kafası rahat gidip gelip gördükçe azar azar yiyo ama bu tatile hazırlık süreçlerinde hep tamamen bitirdi kabı. sonra da midede tutamadı zaten :/


  • kakamelsokoban  (27.08.15 09:18:33) 
%36 protein %16 yağ içeriyormuş baktım da. Baldo Pirinç (16%), Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Bezelye...
hakikaten nasıl veriyorsunuz bu mamaları anlamıyorum. hiç mi araştırmaz hayvan sahiplenen bir insan?
neyse çok da yüklenmeyeyim; en çok satılan piyasa mamalarına göre biraz daha iyi gibi.
  • tiny penny  (27.08.15 10:04:44) 
Bizimki de bir iki kez aynı hareketi yaptı evde yalnız kaldığında. Etrafta biz olmayınca mama bitecek zannedip panik olduğunu düşünüyordum ama senin yazdıklarını okuyunca strese bağlı bir mide problemi de olabilir.


  • zombi  (27.08.15 10:07:05) 
benim köpeğim yavruyken mamayı birden bitirirdi sonra da mama yedim diye sevinçten kudurur oradan oraya koşar hoplar zıplar sonra da kusardı. Hala da mama yedikten hemen sonra oynamama onunla.
Mama kabının içine tenis topu gibi bir şey koyun ki mamayı yavaş yesin. bakalım değişecek mi durum.

  • innerbliss  (27.08.15 11:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.