[]

Beyaz tişörtü daha beyaz yapmak için nabıyoruz? Çamaşır suyu?

selamlar,

1 beyaz tişörtümün üstüne çoklatlı dondurma damlattım. bi süre yıkayamadım. sonra yıkadıgımda lekenin izi duruyordu.
1 tane beyaz tişörtümü de renklilerle yıkadım yanlışlıkla. grileşti gibi.

şimdi bunları yine bembeyaz yapmanın yolu nedir?
çamaşır suyuna mı yatıracağım?
eğer evetse, hangi marka çamaşır suyu?
leğene çam. suyu döküp içine mi bırakacağım? suyla mı karıştıracağım? tam olarak ne yapacağım?

mersi.

 
aspirin de ise yarıyor kimi durumlarda.

evet biraz cam suyu dokup ıcıne atıyorsun tsortu. sonra normal yıka. garanti degil tabi ki. bi de kuması daha cabuk eskitir.

camasır suyu ıcın domestos.
  • bryan fury  (26.08.15 21:11:59) 
bilenler düzeltir, soğuk suda çamaşır suyu morartıyor. bundan dolayı 90 derece demişlerdir. miktarı bilmiyorum olabilecek en az miktarda koysan iyi edersin.


  • stereoseyfi  (26.08.15 21:38:11) 
lekenin üstüne çamaşır suyu dök. çitileme biraz kalsın. bi kaç dk. sonra çamaşır suyunu böyle yarım kovaya yarım çay bardağı hesabıyla dök. iki tişörtünü de içine bas. yarım saat kalsın. sonra elde yıkayabilirsin ama elin yıpranır çam suyundan boşver. sen onu 40-50 derecede kısa programda yıka. 90 derece olmasının nedeni şu: genelde iç çamaşırlarının mikropları ölsün diye düşünülerek kaynatılırdı. ya da bi hastalık vs zamanında. 60 derecenin üstü her bir derecede hemen hemen bütün mikroplar kırılıyor. hatta hastane mikroplarının çoğu. o nedenle hastanede çalışmadığınız sürece 60 derece iyidir. ne kadar sıcak o kadar kırışıklık bi de, ekleyeyim dedim.


  • bıdıbıdı  (26.08.15 21:51:05) 
Güneşe asmayın sararır. Alo kar çiçeği deterjan beyazları beyazlatıyor. Çamaşır suyuylan 60 derece gençler. 90 diyince annem aklını çıldırdı.


  • pshasha  (26.08.15 21:52:43) 
Bi de domestos en iyisi. Bi de bence direkt tişört al:)


  • pshasha  (26.08.15 21:54:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.