[]

burada dgs sınavını kazanan oldu mu? nasıl çalıştı ve önerileri neler? veya hazırlananlar?

selamlar. 2 sene sonra dgs sınavına girmeyi düşünüyorum. ve şimdiden çalışmaya başladım. kaldığım yurda 5 mat kitabı 4 geo kitabı 4 türkçe kitabı ile geldim. şimdiden sıkı tutmayı planladım. çünkü son şansım bu. sayısal bölümüm.

öss yi meslek lisesine gidip orada rahatlığa alıştığım için kazanamadım. 2 sene de kaybım oldu öss gir çık falan.

dgs yi kazananlar nasıl çalışıyor? veya sınava hazırlananlar nasıl hazırlanıyor?

okuldaki hocalarla konuşmalımıyım baştan? dgs ye hazırlanıyorum şimdiden böyle böyle durumum diye. yoksa gerek yok mu? ya da sonra mı konuşayım?

 
slm, 2 senen var daha önünde acele etmene gerek yok, ben de meslek lisesi çıkışlıydım marmara 2 yıllık elektronik bitirdim, 2 aylık sıkı bi çalışma ile (sadece matematik) 80 de 79 yaptım ayrıca 67 turkçe yaptım geçtim gazi elektrik elektronik müh. ne, sana tavsiyem önce okuldaki derselrini sıkı tut notların yuksek olsun, son sınıfta da matematik turkçe çalışırsın, bölümün ne bilmiorum ama dgs yi kazanmak; kazandığın okulda geçireceğin intibak döneminden daha kolay benden söylemesi, kolay gelsin. başarılar.


  • mer-aklı  (27.09.09 17:45:32) 
ben son bi ay kala kendime program hazırlayıp günde 1-1,5 saat çalıştım, son günleri deneme çözerek geçirdim. sayısal 78/80, sözel 64/80 yaptım. ama kazanamadım :) bölümle de alakalı ben bilgisayar istiyodum, makine okuyan arkadaşım benden düşük yapmasına rağmen yerleşti.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (27.09.09 18:55:52) 
cok yakın bir arkadaşım kazandı netleri falan bilmiyorum ama son ay gezip tozmayı bıraktı evde çalıştı dershaneye de gitmişti. Yani 2 sene önceden başlama bence. Hocalarıda hiç karıştırma gerek yok ama ortalamı yüksek tut okul puanı olayı var yine sistem değişmediyse.


  • rurouni  (27.09.09 20:23:45) 
benim bi arkadaşım da kazanmıştı ve okuldan çok bişey gelmemesine rağmen netlerini yüksek tutarak kazandı


  • tueio  (27.09.09 22:23:33) 
sana tavsiyem o aldığın kitapları bir kenara koyarak okuldaki derslere asılman. okuldan gelecek bir 80 puan şansını epey arttırır. dgs 2009'un ne kadar kolay olduğunu ve aöbp'nin ne kadar önem kazandığını düşünürsen dediğimi anlarsın.
ben 2 yıllık bitince 1 sene ara verip o arada haftasonları dershaneye gitmiştim ama pek çalışma yapmadım. son 1.5 ay günde 1 sayısal denemesi çözerek 244. oldum ve istediğim yeri kazandım. aöbp'min 80 olması da yardım etti.
dgs çok kolay bir sınav. zamanı iyi kullanmasını bildikten sonra kazanman kaçınılmaz.
bir de www.dikeygecis.org var. dgsciler için çok yararlı bir site.
  • bira sisesi kapagi  (27.09.09 23:51:12 ~ 23:52:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.