[]

dvd de bad sector var ve dosyamı kopyalayamıyorum. el atıverin şu konuya lütfen.

dün dvd ye dosyalarımı yazdırdım (masaüstündeki dvd rw ile). bugun arkadaşımın laptop a taktım. içinde 100 tane dosya varsa 66.sı kopyalanamıyor (döngüsel atık). dvd de bad sector var herhalde. o uyarıyı görünce suratımda bi hassector ifadesi oluştu, neyse.

iso buster'i buldum, çalıştırdım. şu an dahil kopyalamaya çalışıyor hâlâ. ama bir yerde tıkandı. pes 2009 da cv06.img dosyası kopyalanmıyor. kopyalarken atla falan yazısı çıktı, atla dedim. eğer olurda kopyalama biterse bu atla dediğim için dosyada çalışmama gibi bir ihtimal olur mu?

veya ben bu dvd nin kopyasını alsam nero da iso şeklinde, sonra da sanal dvd programlarıyla açsam, gene döngüsel atık hatası verir mi?

sizin bildiğiniz bir yöntem var mı? google da araştırdım, sizin başınıza geldi ise size de sormak istedim.

 
crc hatası alıyorsun. tipiktir. verify edilmemiş disklerde görülür. verify edilse dahi disk bir şekilde ömrünü tamamlarsa da görülür. boşuna vakit kaybetme o dosya okunamaz. video falan olsa o kısmı atlar devam edersin diyeceğim de datada öyle olmaz o iş. başka kopya bulmaya çalış.
sen yine iyisin bir tane oyundan bahsediyorsun. ben zamanında bunu bilmediğim için 1000 kadar cd den oluşan arşivimin büyük bir yüzdesini kurban verdim.
cdye fazla hızlı yazmak, yazarken fazla disk-cpu aktivitesi (oyun oynamak mesela) gibi her türlü yapılmayacak şeyin yanında bir de verify etmiyordum ne gerek var diye !
  • ozdek  (27.09.09 21:56:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.