[]

VAIO network problemi

Selamlar,
Elimde 9 aydir sorunsuz bir sekilde evdeki wireless aga baglanan bir vaio var. Hic bir degisiklik yapilmadigi halde su anda aga baglaniyor ancak browserda (ie ve firefox) hic bir internet sayfasi goruntulenemiyor. Baglantida sorun yok gorunmekte ancak hic bir aksiyon yok alette.

- Wireless adapter restart
- IP verip gateway vs tanimlayip deneme

gibi yontemleri denedim. Akliniza gelen baska bir yol var midir?

Not: Aga baglanmis gorunmesine ragmen modem`e baglanamiyor (nasil oluyorsa) ve kablo ile modeme baglamayi denendim, yine ses yok alette.

tesekkurler

 
modem'in ağına bağlanmayı başarıyor ama o ağda internet yok anladığım kadarıyla? ağa bağlanıyorsun tamam ama internetin nedn gittiğini bulman lazım. çok mu basit bir cevap oldu? zira benim de başıma gelmişti bir süre önce, internetimi kesmişler.


  • melankomik  (27.09.09 15:36:49) 
@melankomik bahsetmeyi unutmusum: ayni agda sorunsuzca baglanan 2 farkli bilgsiyar mevcut. Internet baglantisinda bir sikinti yok.


  • murat mc  (27.09.09 15:46:33) 
vista ise genel vista mallıklarından birisi, genelde restart ile duzeliyor ancak duzelmemısse de, ag tipi var ev genel iş gibi onları degistirmeyı dene bi de. dns vs kullanıyorsan onlaı iptal et. modemde mac filter varsa onu da kontrol et.


  • bryan fury  (27.09.09 17:24:59) 
proxy ayarlarını kontrol etmekte fayda var.
explorer da: internet seçenekleri + bağlantılar + yerel ağ ayarları na bakıp herhangi bir proxy olup olmadığına bakın.

  • alan shearer  (27.09.09 17:46:19) 
bilgisayarina ip atamasi da yapmiyor olabilir. elle ip yazmayi dene istersen bir kere, o diger iki bilgisayarin iplerine bakip onlarin bir eksik bir fazlasini yazabilirsin. bunun disinda vista iste boyle mal bir program.


  • alkolikfedai  (27.09.09 17:59:59) 
- proxy'i kontrol ettim, olmadi.
- elle ip dns vs. atamasi yaptim, olmadi.
- modem'in mac filterindan cikartip tekrar ekledim, olmadi.

Wireless adapter'i tekrar yuklemeyi dusunuyorum son care.

tesekkurler yine de herkese, aklina yeni bir fikir gelen olursa beklerim...
  • murat mc  (27.09.09 19:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.