[]

denize girmek

(ahret suali)

denize girince yaptığınız tatil tamamlanmış gibi mi hissediyorsunuz? hani parasını verdim denizine de girdim der gibi. ya da checklist tamamlar gibi - denize girilecek, girildi... ya da deniz kenarı bi tatilde denize girmesek mesela o tatil eksik mi geçmiş olur? ya da o yaz hiç deniz kenarına gitmesek yaz tatiline ayıp mı olur?


 
bu tamamen denize olan ilginle alakalı. kimisi sahilde kitabını gazetesini okur yemeğini yer, kimisi denizden çıkmaz. denizden yararlanmak için illa içinde olmana gerek yok ki, deniz havası diye bir şey var sonuçta insanı dinlendiren.


  • cokponcik  (26.08.15 12:45:47) 
Benim açımdan öyle oluyor, zaten denize sadece tatil yaptığım 1-2 hafta girebiliyorum, her gün girmeyince eksiklik hissederim evet.

Herkese göre değişir kimi denize girmeyi pek sevmez tabi.
  • doxanikee  (26.08.15 12:50:15) 
tatile gittigim yerde deniz varsa ve girmemissem tatilimi tam yapmis sayilmam.


  • chaotic good  (26.08.15 12:54:57) 
Deniz kenarındaki tatil mekanlarının çoğu mahşer yeri gibi. Denize girmeyeceksen oralara gitmek gereksiz zulüm olur.


  • arnold schwarzeneger  (26.08.15 13:15:48) 
Tatil anlayışı kisiye göre değişir ki. Hatta denize girme şekli bile...Mesela kafasini suya sokmadan, dalmadan makyaji bozulmadan (yuzmeye makyajla gelmek ayri başlık) kiyida cipir cipir edenleri yada yanibasinda tertemiz deniz suyu varken havuza girenleri de ben kabullenmekte zorlanıyorum. Kimse her yaz denize girmek zorunda değil denizi olan bir yerde bile olsa girmeden tatilini yapabilir onu öyle kabul ederim. Bazisi denize dogmus gibidir tum yaz eglencesi genclik anilari denizi icerir.
Kendimden örnek verecek olursam benim köken xaten Akdenizli dolayısıyla denize düşkünlüğümün genetik koduma islendigini düşünüyorum. Okumayazmadan once yuzme ogrenmek diye bisey var :) Ayrica denize sadece yazin degil kasim ortasi yada nisan başı da girilir.Full calistigim yazlar oldugunda yüzmeyi,dalmayi, o suyun icindeki özgürlügü cok özlüyorum. Ama bu ozlemim "ayy hemen maaşimi tamamen cesme beach lerine birakayim tüh bu yaz Alaçatı'da check in yapamadim ne kadar demode kaldim aman tagnriiigm bu yaz bronzlasamadim" boyutunda degil. Sadece bu da degil ben karayoluyla geliyorsam Afyon Sandıklı dan aşağı akdeniz bitki örtüsüne gectigini hissettigim an o daglarin doğasını seyretmeyi bile seviyorum
Sonuca baglamam gerekirse deniz tatili yapmamak, denizi sevmemek ayip degil neden olsun ki. Denize girmek görev degil zevktir benim icin. Tum negatif enerjimi attigimi hissediyorum. Hele gece karanlikta mayosuz yuzdugunu düşün yada gündüz yagmur ciselerken denizde oldugunu muazzam bir zevk benim icin o gun kendimi sansli sayma sebebimdir.Bulduğum her farkli denizde yuzmek isterim kirli olmadiktan sonra cakilmis,kummus,dalgaliymis,derinmis farketmez. Yosunu kirden saymam kir dedigin aritma köpüğüdür bilen bilir. Öyle iste.
  • gis  (26.08.15 13:17:04 ~ 13:34:51) 
Ve sunu ekliyim Üzgünüm mobildeyim editleyemedim. Ille de deniz tatili demem yaylaya da cikilir kamp da yapilir. Ama deniz varsa girerim. Girmeyeni hor gormem. Bi de kalabalık sahil sevmiyorum mümkünse imkan varsa sessiz sakin turistik olmayan az kesfedilmis yerler.


  • gis  (26.08.15 13:19:22 ~ 13:32:06) 
en son ne zaman denize girdim hatırlamıyorum bile. benim için tatil kafamı dinlediğim ve kendimi huzur içinde hissettiğim yerdir. bunlar da genelde doğa/orman oluyor kamp kuruyorum falan.

deniz kenarında tatil yapıp denize girmemek de abes değil bence. ama millet abes görüyor.
  • halitkin  (26.08.15 13:19:50) 
Tatil anlayisim deniz kenari degil. Bu kulturel bur durum sanirim. Denize 1 saat uzaklikta bur sehirde buyudum. Kucukken hep yurt disina gitmeyi hayal ettim. Yurt disina cikinca tatil yapmis hissediyorum.

Ikinci olarak Bodrum, Cesme, Kas bunlar bana gore degil. Milyonlarca insanla denize girmek doganin ruhuna aykiri gibi geliyor. Ustelik bu ilceler oldukca pahali. Bunun yerine Kavala'da sakin bir gunde denize girmeyi ardindan aksam Yunan sehrini gezmeyi tercih ederim.
  • Traveller  (26.08.15 13:25:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.