[]

annesiz kediye neler yapılabilir?

ya karşı apartmanda bir teyze var. küçük bir yavruyu gözleri iltihaplı diye 2 saatlik uzaklıktan getirmiş.

apartmanın önüne meyve kasası koymuş içine gazete serip üzerini de kapatmış. arada bir çıkarıyor ama kedi çoğunlukla o kasanın içinde.

iyilik yapıyor biliyorum ama annesinden ayrılacak yaşta değil kedi çok küçük. iki gecedir durmadan annesini çağırıyor ağlıyor sürekli. ciğerim söküldü sesini duydukça.

bu kediye kendisini iyi hissetmesi için ne yapılabilir pelüş hayvan falan koysak olur mu acaba? belgeselde görmüştüm yavru tilkiye falan öyle yapıyorlardı. önerilerinizi bekliyorum.

 
kedinin göz tedavisini yaptırıyor mu bir taraftan? en önemlisi bu, eğer yaptırıyorsa;
kitty milk denilen kedi sütü ve biberonla besleyebilirsiniz. nerdesiniz bilmiyırum ama bende fazla bir biberon olacaktı.
kasanın altına çiş pedi denilen büyükçe kare şeklinde çişi emen pedlerden serebilirsiniz. yattığı yer çişli çişli ıslak olmaz. Ondan da fazla var bende veririm ama nerdesiniz bilmiyorum
peluş hayvan olabilir, onun dışında battaniye gibi birşey de koyabilirsiniz buruşturup. uyuyacağı zaman ona sığınıp uyur belki.
tık tık diye ses çıkaran saatlerden koyun derlerdi, annesinin kalp atışı sanıp sakinleşirmiş ama işe yarar mı bilmiyorum.
şimdilik aklıma bu kadar geldi.
  • innerbliss  (26.08.15 12:00:52) 
sık beslenmesi gerekiyor küçük kedilerin. kısa sürede susuz kalıp ölebiliyorlar. düşük sıcaklıklara da duyarlılar, hipotermi tehlikesi var.
annesinden ayırmaktan ziyade bunlara dikkat etmemek öldürür hayvanı.
peluş hayvandan önce bunları düşünmek gerek maalesef.
  • sibertenik  (26.08.15 12:23:32 ~ 12:23:43) 
Ne kadar küçük? Eğer çok küçükse yavru kediler için olan sütten içirip, ondan sonra nemli bir pamuk yardımıyla poposuna masaj yapmak lazım. Yoksa kakasını yapamaz. Yavru kedilerin devamlı beslenmeleri gerekiyor. Bir de sıcak tutun. Tüyleri adam akıllı çıkmadığından çok çabuk üşüyüp hasta oluyorlar. Bu arada göz tedavisini de yapın tabii.


  • sesee  (26.08.15 13:00:34) 
çok teşekkür ederim cevaplarınız için. dün gece karanlıkta telefonun ışığıyla baktım kasanın içine sonra tesadüfen teyze çıktı apartmandan anlattı durumu. ne yiyor ne içiyor diye soramadım o an. bugün iş çıkışı gidip bakacağım. kaç haftalıktan itibaren kendi kendine yapmaya başlar çişini?

kedi yaklaşık şu resimdeki gibiydi;
s3.amazonaws.com
  • yue  (26.08.15 13:28:28) 
ya çok küçük güvenli bir yere almak lazım.
tek başına, kaçamayacak bir hayvanı kapı önünde, kutuda bırakmak da tehlikeli.

  • sibertenik  (26.08.15 13:32:37) 
çok minikmiş daha ya yazık :( bari apartman içinde bir yere koysaymış, dışarıda çoluk çocuk oyuncak eder elinde.
semt neresi bu arada?

  • innerbliss  (26.08.15 13:37:46) 
dostlar bir bakın lütfen kedi bu sizce yapabilir mi çişini falan


i.hizliresim.com


Güzel bir örtü örttüm bi de pelus ördek koydum hemen emicek yer aradı :(
  • yue  (26.08.15 19:32:46) 
Tuvaletini kendi yapiyordur o bir aylik olmus gibi gorunuyor fotograftan. Yalniz keske anneden ayirmasaymis gozler o kadar kotu degil. Yas mama yer. Kuru


  • mutevazi  (26.08.15 21:27:11) 
---mamayi bile tikirdatmaya baslar hatta yavastan bu cocuk. Takviye olarak kedi sutu alip verebilirsiniz yine de, bizim bebekler bir aydan sonra cok az emmeye basladilar ama mamaya gecip, dudak tiryakisi kivamindalar su an birbucuk aylik olacaklar uc gun sonra. Gozlere terramycin surun iki gune iyilesir zaten. Yalniz eve alin ya geceleri serin oluyor artik usur yavrucak. Sicak su torbasini ihmal etmeyin disarida kalacaksa ozellikle gece. Bir havluya sararak koyun tabi.


  • mutevazi  (26.08.15 21:29:26) 
pek anlamam bu işlerden ama bu kedinin gözleri gayet normal geldi bana.

bilen birileri onaylarsa kediyi annesinin yanına götürün, yazık olmasın derim ben
  • nucleon  (26.08.15 21:35:13) 
teşekkür ederim cevaplarınız için tekrar.

kedi hatırladığımdan biraz daha büyükmüş evet :D ama hala annesinden ayrılacak yaşta değil annesini arıyor.

teyzeyle bu sabah konuşabildim anca dün yoktu evde. kendi kendine yapıyor çişini dedi, şırıngayla sulu süt veriyormuş. dün gece ağlamadı. galiba peluşun faydası oldu :)
  • yue  (27.08.15 11:57:30) 
O teyzeye söyleyin kediyi öldürecek.
Yavru kedi o sulandırılmış inek sütüyle beslenemez, hiçbir besleyiciliği yok,.
1 aylık yavruyu annesinden ayırıp sulandırılmış süt vermek de ayrı bir vaka yalnız.
Anne sütü alamıyorsa yaş mama ve yavru kedi maması yemesi lazım yoksa beslenemez, hastalanır ve ölür.
Allah akıl fikir versin diyorum böyle insanlara.Ayrıca bir gün evde yok sokakta sepetin içie bırakmış gitmiş.Olmasın böyle hayvanseverlik.
Siz o teyzeye biraz yavru maması ve konserve alırsanız makbule geçer.
  • pazardanaldimbirtane  (27.08.15 12:59:37 ~ 13:03:18) 
Bundan 15 sene kadar önce kedi sütü diye birşey yoktu piyasada. bulduğumuz annesiz yavru kedileri sulandırılmış inek sütüyle beslerdik. hiçbirini öldürmedik. hepsi büyüdü sağlıkla. Tabi ki şimdi bu kadar imkan varken süt verilmese daha iyi olur ama süt içti diye ölmez merak etmeyin. zaten hiç anne sütü emmediğini sanmıyorum şimdiye kadar. Mutlaka bu kadar büyüyene kadar içmiştir.
imkanınız varsa yavru kedi maması alıp verin teyzeye, ondan versin yiyebilir gibi duruyor.

  • innerbliss  (27.08.15 14:49:57 ~ 14:52:30) 
peluş meluş yalan, 1 ay bakacaklar öyle kutuda kediye, sonra alışacak insana, bağımlı olacak, sonra da salacak sokağa iyileştin git giye, bi kaç hafta sonra kedi mefta.

götürün annesinin yanına, yolunu bulur onlar. ya da sahiplenin kediyi. ne o öyle. bina dışında kutuda kedi mi beslenir ?
  • nucleon  (27.08.15 17:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.