[]

hem kovup hem tazminat vermemek

soru bir yakınım için geliyor. 6 ay kadar vasıfsız olarak çalıştığı bir yer var. işveren kendi çıkarları için 'çıkış-giriş' yapıyor çalışanlarına. yani önce kovuyor kağıt üzerinde, çıkış veriyor sonra tekrar işe alıyor. daha önce çalıştığı yerde bu işlem 5 aylıkken olmuş ve bu işlem dolayısıyla eline bir miktar para geçmiş. 1 maaş bile değil sanırım, ama vermişler tazminat olarak. şimdiki 6 ay çalıştığı yer ise 'öyle bir ücret yok' demiş. nasıl oluyor bu işler? yardımcı olursanız sevinirim.




 
kıdem tazminatı en az 1 sene çalışanlara verilir. o verdikleri para ihbar tazminatıdır belki.


  • cemiyetin unlu simasi  (25.08.15 23:46:19) 
6 ay çalışmışsa bir tazminat yok zaten
6 ay çalışınca çıkarıp tekrar almış, senesini doldurmuş olması lazım kıdem, izin parası vs için onun için de kağıt üzerinde çıkartılıp alındığını ispatlaması gerek- diye biliyorum.
aslında daha toparlarsak: "işten çıkartma tazminatı" diye bir şey yok, bildiğim kadarıyla, var mı?
bi para alması için kıdemi hak etmesi lazım?
  • niye ama  (25.08.15 23:46:41) 
@cemiyet

kıdem tazminatından bahsetmiyorum. bir başka tanıdığım da 1 yıl olmasına 1 gün kala işten çıkarıldı. onun da eline bir miktar para geçti. bahsettiğim şeyin adı kıdem tazminatı değil muhtemelen. @niye ama'nın da dediği gibi ihbar tazminatı gibi bir adı olabilir. ama birden fazla olayda ele geçen para var, son işveren 'öyle bir şey yok' diyor. ben de internette araştırdığımda hep kıdem tazminatı çıktı karşıma.
  • icim urperiyor  (25.08.15 23:50:53 ~ 23:51:09) 
ihbar tazminatını da ben dedim:)
yani dediklerin doğrultusunda bu çıkarımı yaptım. işverenler tazminat vermemek için sürekli giriş-çıkış yapar, verdikleri para ya ihbar tazminatıdır, ya sus payıdır ya da başka bir şey...

  • cemiyetin unlu simasi  (25.08.15 23:59:00) 
sizin de, niye ama'nın 'da' dediği gibi... :)

evet doğru kelimeyle aratınca buldum. ihbar tazminatı imiş. 3 ay da çalışsa kovulunca alması gerekiyor işçinin. bu bilgi de burada dursun, belki birine lazım olur. teşekkürler.
  • icim urperiyor  (26.08.15 00:04:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.