[]

Panik Atak

Panik atak geçiren birisine o an nasil davranmak gereklidir? Offluyor, gegiriyor, dizlerini dövüyor, başını ellerinin arasina alıyor vs.




 
nefes egzersizi yaptırın, siz de panik olmayın onu rahatlatmaya çalışın ama çok da üstüne gitmeyin.
burnundan hızlıca nefes alsın ağzından mum üfler gibi üflesin. 10 kere tekrar etsin.

  • sta  (25.08.15 23:00:39 ~ 23:00:51) 
nefes alıp sakinleşmeyi öğrenmesi lazım. yavaş yavaş derin nefes alsın. sizin pek yapabileceğiniz bir şey yok o sırada. sadece güvenliğini sağlayın.


  • kayan kayin  (25.08.15 23:01:38) 
Bol su icsin.


  • brnbrs  (25.08.15 23:50:10) 
burundan nefes alıp yavaşça ağzından versin.
telkin verin dikkatini dağıtın.
atağa neden olan şey ne ise gerçek olmadığını anlatın.
  • hayal fazlasi  (26.08.15 02:01:25) 
nefes egzersizleri ogrenmesini sağla. sen kndan daha rahat olmalı ve sorun olmadigini o an anlatmalisin. ciddi bir sorundur bu. psikiyatrik destek almali


  • deryack  (26.08.15 04:54:05) 
psikolojikten önce yani. ilac kullanmali diyorum


  • deryack  (26.08.15 04:54:22) 
Hoşgörülü davranın, sakin olmasını hayati bir tehlikesinin bulunmadığını ve bir süre sonra geçeceğini kibarca anlatın


  • baruch  (26.08.15 04:55:03) 
panik atak değil o anksiyete atağı. panik atakta hasta nefes alamaz, çok hareket edemez, kalakalır nefes almaya çalışır sadece, hatta konuşamaz bile nefes alamadığı için.
tedavi olsun işkence çekmesin, ilaç tedavisiyle bu atakların önüne geçebilir.
onun dışında sizin yapabileceğiniz, onun dikkatini dağıtmak, (ağlayan çocuklara yapılır ya hani) ve kendini güvende hissetmesini sağlamak.
  • innerbliss  (26.08.15 09:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.