[]

Bu siteyi ne kadar ciddiye alıyorsunuz? Ne kadar bağımlısınız?

3-4 yıldır bu sitede sürekli takılırım çok da ciddiye almam eğlenir giderim hepsi bu, sözlükte site hakkında atıp tutmuşlar(haklı oldukları kısımlar var) ancak bu kadar üzerine düşülecek bi bağımlılığım olmadı.

sizde durum nedir?


 
Bir sene önce ciddi bir bağlılığim ya da bağımlılığım vardı. Buradan çok insan tanımaya, yazılanları dikkatli takibe, zirvelere katılmaya başladım. Sonrasında ardı ardına yaşadığım birtakım absurdlukler sonucu buradan uzak kalmamıştır gerektiğine karar verdim hatta hesabimi da sildim. Bir müddet ara verdim, hesabı canlandırdım. Su an hayalet kullanıcı gibiyim, rahat ediyorum.


  • damdanakan  (25.08.15 21:26:23) 
bu sitedeki kadınlar çokzel.


  • kosun lan mevzu var  (25.08.15 21:28:14) 
Ne kadar zamandır var, ne kadar zamandır kullanıyorum hiç hatırlamıyorum. Büyük ihtimal ilk günden beri. Elimin altında olması hoşuma gidiyor ama diğer tüm web siteleri gibi olmazsa olmazlık bir durum yok (belki imdb buna istisnadır)


  • rygard  (25.08.15 21:28:42) 
ciddiye alırım da artisliğine kullanan pust da çok.

since 2007
  • ya ben lan neyse  (25.08.15 21:29:11 ~ 21:29:33) 
  • kosun lan mevzu var  (25.08.15 21:32:22) 
@ali
"3-4 yıldır bu sitede sürekli takılırım çok da ciddiye almam eğlenir giderim hepsi bu"

yazdığın cümleyi zaten ben söylemişim neden rakam verip beni haksız çıkarmaya çalıştın ki?
  • basond  (25.08.15 21:33:31) 
ciddiye almak konusu bayağı karışık. ben neredeyse bütün günümü burada geçiriyor, buradaki insanların çoğunu "gerçek" kabul ediyor ve buradan aldığım fikirlere falan değer veriyorum. buna karşılık normalde hiç yapmayacağım serserilik ve itlikleri, "amaan duyuru alt tarafı" diyerek yapmaktan geri kalmıyorum. ciddiye almıyorum desem, "e o yüzden mi gece gündüz buradasın?" denir haklı olarak. ciddiye alıyorum desem, normalde duyuruda çizdiğim profille pek alakam yok aslında. burayı bir çeşit iç dökme, kafa dağıtma, kendi kendine deli gibi konuşma ortamı olarak görüyorum işin açığı. neyse ne.

bağımlılık konusunda... genel olarak bir internet bağımlılığı sorunum zaten var, duyuru da bunun parçası tabii ama hep hareketli bir yer olmadığı için, bir süre uzak kalınca "aman ne olmuştur?" diye düşünmüyorum pek. eskiden karı kız kovalardım, şimdi 500 kilo olduğum için onunla da uğraşmıyorum hiç. sorum varsa soruyorum, öyle bakıyorum kim ne yazmış etmiş diye, cevap verebileceğim bir şey varsa cevap veriyorum, geçiyorum. duyuruyu severim, sayarım, hayatımın bir parçası bellerim ama öyle bağımlısı da değilim sanırım. çünkü uğraşabileceğim bir şey olduğu zaman unutuyorum hemen. herhangi bir şeyle ilgilenirken aklıma duyuru gelmiyor mesela. başka şeyler geliyor ama.
  • der meister  (25.08.15 21:37:59) 
Ciddiye almıyorum ama bağımlıyım biraz, alışkanlık oldu kıramıyorum da :) Biraz öğrenci modunda takıldığım için kaytarıyorum sürekli, vakit geçiriyorum.


  • neferkitty  (25.08.15 21:46:54 ~ 21:49:53) 
eliboşluktan buradayım çoğunlukla. ciddiye alma kısmı da ruh halime göre değişiyor siteye bağlı değil; bazen kimseyi almıyorum, bazen troll başlıkları bile alıyorum falan fistan. almamak daha iyi.


  • neseranni  (25.08.15 22:39:34 ~ 22:39:48) 
oldukça pragmatik bir ilişki içerisindeyim burayla, çok işime yaramışlığı vardır. adamakıllı sorulan sorulara verilen cevapları ciddiye alıyorum, gerçek hayatta aynı ortamda bile bulunamayacağım 3-5 kişi var mesela, onların cevaplarını özellikle ciddiye alıyorum, gerekirse mesaj atıp soru soruyorum bilgileniyorum. eğlence aşısından pek ciddiye alamıyorum, geyiği çok iyi değil ama bu bir sorun da değil. bu kadar faydasını gördüğüm bir ortamın içinde olmayı da seviyorum sanırım, o yüzden sözlüğü açınca buraya da kesin geliyorum. bağımlılık mı değil mi; artık işime yaramaz hale gelirse girip girmediğime bakarak karar veririm ona.


  • baba jo  (25.08.15 22:47:54 ~ 22:48:40) 
ciddiye alıyorum, ama sözlükte hakkında entry girecek kadar (çok bozuldu rererö diyecek kadar) ciddiye almıyorum. :)

çok sık giriyorum duyuruya ama bağımlı da değilim, girmek istemezsem girmem.

edit: hatta şu anda karar verdim, haftada bir iki defa filan bakacağım artık, onda da film duyurularını cevaplayacağım. polemikten uzak duracağım. etliye sütlüye karışmayacağım. görüşmek üzere.
  • whimsical  (25.08.15 22:55:17 ~ 23:51:30) 
Bilgisayarı açtığım zaman ilk girdiğim site burası reklam engelleyicileri devre dışı bıraktığım tek site de burası. Cevaplayabileceğim bir şey olursa cevaplıyorum, kimi zaman da soru soruyorum. Çok yararlı cevaplar da alıyorum. Hele bir tanesi vardı ki ağzımla kuş tutsam o bilgiye ulaşamazdım.
Bağımlı değilim.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.08.15 23:07:35) 
Dallama saturasyonu arttıkca kopuyor bu saturasyon azaldıkca (nadir) siteye bağlanıyorum.

garip bi denge var :)
  • anonymice  (25.08.15 23:13:40) 
bi kaç sene oolmuş kullanalı ve ciddiye alıyorum. bazı dönemler her gün giriyorum bazı dönemler hiç aylarca elimi sürmyorum... değişiyor. müptelası değilim. herkes fikrini yazıyor. ciddiye alarak da almayarak da bir görüş belirtiyor. önemsendiğini hissediyorsun temelde. ne bilim aidiyet duygusu vs... bu güzel bişi.


  • bıdıbıdı  (25.08.15 23:15:13) 
eh iste.

Eto bitmis ya da lost cok bozdu demek istemiyorum. Artik cevabim eh iste.
  • wiillii  (25.08.15 23:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.