[]

kedi sorusu

yine bir kedi sorusuyla karşınızdayım, aramaya üşendim kusura bakmayın,

-veteriner kabını doldurun o acıktıkça yer zaten dedi, bunun ayarı yok mu, uygulama doğrumu (kedi 3 aylık)
-kakasını (kumu kristal gibi olanlardan) naylon torba ile atıyorum, ancak takdir edersiniz ki pek hoş olmuyor, kristalli kakayı tuvalete atamıyoruz değil mi? var mı başka çaresi?
-kızılay'a yakın veteriner tavsiyeniz var mı? (kısa taksi mesafesi de olabilir)

 
Aslinda olcusu olmasi lazim. mamanin posetinde yazar kiloya gore günde ne kadar verilmesi gerektigi. Onu gun icinde ikiye bölerek vermek daha iyi.

Kristal kum yerine topaklasan kum kullansan? Çünkü kristal kumda cis falan iyi temizlenemiyor. Dolayisiyla kedide idrar yollari problemine sebep olabilir. Alice marka topaklasan kum var bizde hem koku yapmiyor hem temizlemesi kolay.
  • rayde  (25.08.15 18:40:08) 
benim bildiğim kadarıyla uygulama hep aynıdır. yani eğer çok yiyen,obezite sorunu olabilecek bir kediniz yoksa normalde kediler kaba ne kadar koyarsanız koyun belli ölçüde yiyorlar zaten. ama işte bazı kedilerde insanlar gibi boğazını tutamıyor :)

biz kaka,kum allah ne verdiyse tuvalete atıp sifonu çekiyoruz. sıkıntı olmuyor.
  • Wolfware  (25.08.15 20:40:33) 
-veteriner doğru söylemiş. bunlar bizim gibi bir öğünde işkembeyi doldurmuyorlar. acıktıkca gidip insan hesabına göre bir sandviçlik atışıtırıp geçiyorlar. karışmayın nasıl isterse öyle beslensin.
-kristal kum kullanmayın. çünkü kristal kum kuvars içerir ve silikozis sebebi olabilir. hele ufak kedilerde daha büyük bir problemdir. bentonit kum iyidir. hangi tür kum kullanılırsa kullanılsın tuvalete atıp sifonu çekin yeter.
-bilemem. ben istanbuldayım.
  • tururo  (25.08.15 20:59:47) 
1.Yavru kedide mama kısıtlaması olmaz, 8 aylıktan sonra ve özellikle kısılaştırıldıysa mama kısılmaya dikkat edilir.

2.Silika kumlar kediye zararlıdır ama yok illa kullanıcaz diyorsanız da mecbur çöpe çünkü onlar suyu çekip iyice şişiyorlar ve bence klozeti filan birikip tıkıyabilirler, sert yapıdalar, birbirlerine yapışıyorlar da.

3.Kızılay civarı bilmiyorum.
  • neferkitty  (25.08.15 21:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.