[]

el kırığı fizik tedavi

elimdeki metakarpal kırık sonrası 5 hafta elim alçıda kaldı. şimdi çıktı ve elim mal gibi, o süre boyunca sabit duran tüm eklemler oynatınca acıyor. biraz zorladım şişti, burkulmuş incinmiş gibi yani eklemlerim.

doktor elini 2 gün sıcak suyla falan ovalarsın az bir kendine gelsin, sonrasında fizik tedaviye git dedi.

sorularım şunlar, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler;

-devlet hastanelerinde de fizik tedavi alınabiliyor değil mi?
-hiçbir bilgim yok, fizik tedavi ne kadar sürer, yani elimi biraz oynatıp bırakır mı oradaki şahıs yoksa uzun mu sürer?(işimden gücümden ne kadar az uzak kalsam o kadar iyi ne yazık ki)
-ne kadar süre gitmek gerekir, ne sıklıkla gitmek gerekir, her gün gitmek gerekir mi mesela?
-bu şeye gitmesem kendi kendine iyileşir mi yani eski haline döner mi elimin eklemleri?

 
Diğerlerini bilmiyorum ama son maddeyi yakın zamanda cerrah bir arkadaşla konuştuk, millet fizik tedaviye gitmeyip doktor da takip etmeyince (ki devlet hastanelerinde takip çok verimli işlemiyor) eli pençe halinde kalan bile varmış (tabii farklı bir ameliyattan falandır.) Kısaca fizik tedaviyi ve doktorun verdiği egzersizleri sakın ihmal etmeyin.
Başta söylediğim gibi özel bir bilgim yok ama fizik tedavi genelde haftada ya da birkaç haftada bir oluyor, kalan sürede sizin kendinizin çalışması gerekiyor, sonra doktor yeterince ilerlemiş misiniz falan diye görüp yeni egzersizler vs veriyor.

  • whoosie  (25.08.15 10:54:00 ~ 10:54:19) 
kendi kendine düzelme diye bişi yok ben el bileğimi kırdım geçen sene 3 hafta falan her gün fizik tedaviye gittim.
o mal gbi kalmış olan eli fizik tedavide su terapisi, elektrot ve fizyoterapist zorlamasıyla açıyorlar.
inanılmaz acılı bir süreç fizyoterapist kısmı.
kırığın en az 3 katı kadar bir acıyı devamlı olarak yaşadım.
şu an gayet iyi ama fizik olmasa bileğimde açı kaybı olacaktı.
senin kırık tam olarak nerede elinde bilmiyorum ama fizik tedavi olmazsa elini bir daha eskisi gbi kullanamama olasılığın var.
  • rentts  (25.08.15 11:36:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.