[]

Selimiye Tarım Anadolu Meslek Lisesi

Selam Arkadaşlar,
Benim kız kardeşim kafayı veteriner olmakla bozmuş durumda. Meslek Lisesine gitmek istiyor bir taraftan da. Araştırmalarımız sonucunda Selimiye Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ni bulduk. Bu lise mezunları sınavlı ya da sınavsız önlisans veterinerlik okuduktan sonra dikey geçiş ile beraber veterinerlik fakültesine geçebiliyormuş.
Sorun şu ki; bu lise hakkında sadece erkek öğrenci kabul ettiklerini duydum. Bilgisi olan var mı? Ve en önemlisi de aramızdaki veterinerlere gelsin "düz lise sonrası fakülte mi yoksa bizim kızın istediği şekilde mi bir eğitim planı"


 
bence meslek lisesi istediği kesin olan biri için doğru karar. bu orada okuyup direk fakülteyi kazanamaz demek değil. ordan da direk fakülteyi kazanabilir. kardeşim veterinerlik son sınıf öğrencisi şuan. çok farklı sevilerek istenen bi bölüm.


  • baharat  (25.08.15 09:52:07) 
iki kardeşim veterinerlik okuyor. okullarında 2 yıllık okuyup sonra dikey geçiş yapanlar daha bilgili oluyorlarmis, konusu geçmişti bunun. ancak bence iyi olan, meslek lisesi yerine düz liseye gidip oradan kazanması. (ben de kimsem:) yıllar içinde pişmanlık yaşayacağına 4 yıl sonunda geleceği için tekrar bir karar verebilir.


  • fallopian  (25.08.15 10:04:49) 
ben de düz lise mezunuyum. oradan iletişim fakültesine geçtim mesela. iletişim meslek lisesi okumadığıma pişman oldum. meslek lisesi bana da mantıklı geliyor ama veterinerlik üzerine istanbul'da sadece bu var ve kontenjanları kız/erkek olarak ayrılıyor. kafamı biraz bu da karıştırdı.

eski veterinerimizin yanındaki kız aynen bu mantıkta okumuştu. dikey geçiş yapmış vs. hoşuma gitti yani. ders çalışmayı çok seven biri değil kardeşim. fakülteye girmek düz lise sonrasında sıkıntı olabilir diye düşündüm. sonuçta okullarda verilen eğitim de belli ne yazık ki oldukça kötü.

fikirleriniz için teşekkür ederim.
  • makarnacanavari  (25.08.15 10:16:52) 
dgs resmen eğitim sistemimizin bug larından biri. türkçe ve matematiği yapsın giremeyeceği bölüm yok.


  • baharat  (25.08.15 10:17:06) 
meslek liselerinde hala sınavsız geçiş var mı? ben pek bilmiyorum da


  • baharat  (25.08.15 10:22:04) 
sevgili baharat;
geçtiğimiz yıl varmış :)

www.osym2015.com
  • makarnacanavari  (25.08.15 10:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.