[]

Ege Üniversitesi Ders Programı

Ege Üniversitesi bilgisayar mühendisliğini kazandım (afferin bana) ve okulum pazartesi başlayacak, ancak ders programını açtığımda şöyle bişey görüyorum;

bilmuh.ege.edu.tr

1-şimdi bunların hepsini okuyacak olamam herhalde?
2-Sanıyorum ki grup-1 grup-2 ya da lab-1, lab-2 tarzı olan şeylerden sadece bir tanesine gireceğim. Peki bunu kim belirliyor?
3-Ben belirliyorsam ne zaman belirlemeliyim/belirlemeliydim?
4-Ya da böyle değilse nasıl bu sistem?

 
1- olamazsın.
2- evet onlardan bir tanesine gireceksin. Sanırım ders kaydı sırasında karşına böyle grup şeklinde gelmedi dersler. eğer öyleyse zaten ya numaralara göre belirler ve liste yapıp bölümün panosuna asarlar. Veya örneğin pazartesi ilk dersin Alg. ve Prog-I'e giren hoca bu dersin lab'ıyla da ilgilenir. Yani o derste gruplandırma ile ilgili mutlaka bir açıklama yapacaktır. Bazen de sınıfta bir liste dolaştırılıp hangi gruba gitmek istiyorsan onu yazmanı istiyorlar. Yani tamamen hocaya bağlı.

not: senin yapman gereken şey, ilk hafta hiçbir dersi kaçırmaman. İlk gittiğinde bölüm panosuna bir gözatmak. Eğer birşey bulamasan da her dersin grup-1 dersine(yani ilk derse) mutlaka gitmek.
  • ocanal  (27.09.09 01:31:19) 
acil olarak belirlemen gereken bir şey yok korkma.

1-listedeki tüm dersleri okuyacaksın.(grup ve lablardan sadece birer tanesi tabi)
2,3,4-lablar iki tür belirlenir. ya otomatik belirlenir ki sanırım algoritma dersinde öyleydi ya da sınıfta liste dolaşır sen de girmek istediğin lab grubunu yazarsın. bir grupta fazlalık varsa seni başka gruba kaydederler. bu durumlarda lab grubunu değiştirebilmen için labla ilgilenen asistana bir mazeret sunman gerekir(o saatte alttan dersim var-senin yok tabi- ya da o saatte bilmemne kursum var gibi) ancak o zaman değiştirirler.

türkçe ve tarih derslerinde, öğrenci numaranın son rakamı yani 05-09-xxxy deki y tekse ya da çiftse ilgili sınıfa git.

fizik labı hemen başlamaz herhalde. ama alg labı cumadan başlayabilir, cuma gününe kadar laboratuar kapısına grupların listesi asılacaktır, o zamana kadar arada kontrol edersin.
lab grupları kesinleşince bölüm internet sitesinin duyurular bölümünde de duyurulur, sık sık kontrol et.
  • obez kirpi george  (27.09.09 04:23:04 ~ 04:36:46) 
Danışman hocana git, eğer danışman hocanı bilmiyorsan sekretere sorabilirsin. Bölümünüzün ilan panosuna da bakmayı unutma ilk önce.

Seçmeli derslerle, bitirme projesiyle vs ilgili işlemler genellikle ilk 2 haftada hallediliyor. Hatta seçmeli derslere bir dönem önceden isim yazdırman gerekiyor ekstra bilgi olarak.

Ayrıca bölümünün yeri süper tam küçükpark karşısı :)
  • kimlanbu  (27.09.09 12:44:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.