[]

Yunanistan Suriyeliler için kurtuluş mu ?

selamlar

son dönemde Suriyeliler'in İzmir tarafından Yunan adalarına irtica etmeleriyle alakalı haberler izliyoruz.

peki adamlar Yunan topraklarına bastığı anda vatandaşlık mı kazanıyor ? Oraya ulaştıklarında sevinç gösterileri falan oluyor. İş oraya ayak basana kadar mı =

 
Avrupa ya kapagi atmis oluyolar. Ordan her yere gecersin. Tabi ne sartlarda bilinmez. Ama kendi ulkesinde savastan olmektense denizde bogulmayi bile goze aliyorlar.


  • rentts  (24.08.15 21:45:14) 
iltica talebinde bulunursa sinir disi edilemez. daha dogrusu edilmemesi gerekir uluslararasi sozlesmelere gore zira suriye savas bolgesi.


  • hot potato  (24.08.15 21:47:48) 
Oradan her yere geçemiyorlar. Yok öyle bir dünya Eu kendi içinde mültecileri paylaştırıyor. Geçen Makedonya sınırı kapamış mesela. Hepsinin asıl amacı zengin kuzey Ülkelerine Geçmek Yunanistan yol güzergahı.


  • Mcfly  (24.08.15 21:47:56) 
bildiğim kadarıyla oraya vardıkları zaman ülke onları kabul etmek zorunda, geri iade edemiyorlar. o yüzden de sahil güvenlik botlar karaya ulaşmadan batırıyor gelenleri.
sonuç olarak; evet, iş oraya ayak basana kadar.

  • air  (24.08.15 21:49:29) 
%90'ı daha zengin ve gelişmiş avrupa ülkelerine geçmek istiyor. sadece suriyeli değil göçmenler, afganı pakistanlısı falan da var ama suriyeliler savaş dolayısıyla öncelikli. bodrum'dan botla geçiyorlar zaten kos'a, orada kayıtları yapılıyor beyefendilerin, legal olarak ülkede konaklama şansları oluyor sığınmacı olarak.

oraya gidenlerin çok büyük çoğunluğu, dediğim gibi, makedonya sınırına dayanıp oradan avrupa içine yardırmaya çalışıyor. daha geçen gün makedonya'da ordu müdahale etmek zorunda kaldı duruma. macaristan, sanırım sırbistan sınırınaydı, duvar örüyor. güya savaştan kaçtı mna koduklarım, hepsinin amacı almanya'ya isveç'e kapağı atıp üniversite falan okumak. biz 3 gün gezmek istesek bir anamızı istemedikleri kalıyor vize için.

ben anlamıyorum abi nasıl iş bu. bütün genç erkekler, kadınlar falan avrupa'nın derdinde. hiç savaştan kaçmış gibi davranmıyorlar da neyse bakalım, nereye varacak işin sonu.
  • der meister  (24.08.15 21:49:57) 
savas suriyenin her yerinde olmuyor zaten. periyodik olarak bazi bolgelerde catisma var. bir de 4 sene oldu, artik alisti insanlar bu durumla yasamaya. haliyle "savastan kacmis gibi davranmak" asamasini gecip orta ve uzun vade planlari yapiyorlar.


  • hot potato  (24.08.15 21:55:12 ~ 21:56:54) 
Oraya ayak basmak işin başlangıcı... Esas olay hollanda, almanya veya ingiltere'ye ayak basmak.


  • ra amin ka  (24.08.15 22:37:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.